Hallandsposten

Premiär för ungdomsläg­er på Halmstad Wake park

- JENNIFER LAST j.l@hallandspo­sten.se

Ett fullbokat wakeboardl­äger hålls för första gången vid Grötviks småbåtsham­n. – Jag har aldrig testat något liknande, säger 13-åriga Engla Lindell Skoog.

Wake park håller öppet för fjärde säsongen.

Nytt för i år är ett läger där ungdomar får en chans att tillsamman­s med tre coacher lära sig åka wakeboard, samtidigt som de får utöva en rad andra aktivitete­r med gemenskap i fokus.

–JAG HAR EGENTLIGEN velat ha ett läger redan från början, men det har inte passat. Sedan en dag bestämde jag mig bara för att satsa, säger Carl Neidert, ägare av parken och grundare till lägret.

De enda kraven är att man ska vara mellan 8 och 15 år, samt simkunnig och ha vattenvana. Vissa har aldrig stått på en bräda, medan andra till och med har tävlat tidigare.

– Jag hade testat wakeboard kanske fem gånger innan jag kom hit. Jag gillar att bada och wakeboard känns så speciellt. Jag har aldrig testat något liknande innan. Det är jättekul, säger Engla Lindell Skoog, 13 år.

Albin Bergenek, 13 år, fortsätter:

–JAG HAR ÅKT wakeboard i två år. Jag har alltid åkt mycket snowboard så det blev naturligt att jag testade även wakeboard. Det roligaste är att lära sig nya trix.

Intresset har varit stort. Lägret är sedan tidigt i somras fullbokat och Carl Neidert är positiv inför nästa säsong.

–VI KOMMER GARANTERAT att köra nästa år också. Det är planen. Men vi kommer nog utveckla så det körs längre än en vecka. Vi vill få många nya åkare som testar på och det optimala hade varit om flera läger kunde pågå under hela sommaren, säger han.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? BLÖTT MEN KUL. Wakeboard är en speciell sport, tycker Engla Lindell Skoog.
Bild: JARI VÄLITALO BLÖTT MEN KUL. Wakeboard är en speciell sport, tycker Engla Lindell Skoog.
 ??  ?? NYTTIG KUNSKAP. Engla Lindell Skoog övar på balansen.
NYTTIG KUNSKAP. Engla Lindell Skoog övar på balansen.
 ??  ?? ERFAREN. Albin Bergenek har åkt wakeboard i två år.
ERFAREN. Albin Bergenek har åkt wakeboard i två år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden