Hallandsposten

Chefen: ”Synd att Omar kom i kläm”

- MICHAEL LARSSON

Att studenten Omar Alsamarai blev uppsagd efter första arbetsdage­n beror på arbetsbris­t, och inget annat, menar bemannings­företaget Maxkompete­ns.

– Vi fick uppdraget från gummifabri­ken och tyckte att det var jättebra, både för oss och för Omar. Men att det som hände hände, att vi inte fick behålla uppdraget, har ingenting med Omar att göra. Men det är synd att han kom i kläm, och jag kan förstå besvikelse­n, säger Marie Sandvall, kontorsche­f på Maxkompete­ns i Halmstad. Fanns det inget annat Omar kunde jobba med?

– Det är sommar, cheferna är på semester och de flesta uppdragen är tillsatta sedan våren. Nu hade vi inget uppdrag till Omar och därför blev vi tvungna att avsluta hans anställnin­g, det är inte rimligt att vi ska ha folk anställda om det inte finns uppdrag, säger hon.

Även Dick Persson, arbetsleda­re på Halmstads gummifabri­k och den som bokade Omar i fyra veckor, beklagar situatione­n. Det hela beror enligt honom på en miss.

– Jag tycker det hela är skittråkig­t och det blev väldigt olyckligt för Omar. Veckan innan beslutade jag och logistikch­efen att vi behövde en gubbe till och tog kontakt med Maxkompete­ns. Vad jag inte visste då var att min chef hade återanstäl­lt en kille och därför behövde vi inte Omar, säger Dick Persson.

Enligt Marie Sandvall, kontorsche­f på Maxkompete­ns, har bemannings­företaget följt reglerna till punkt och pricka när de sade upp Omar Al-samarai. Han fick sina två veckors uppsägning­stid enligt avtalet.

– Det är tråkigt att det blev som det blev. Men så fort vi har något som passar Omar är han välkommen tillbaka, säger Marie Sandvall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden