Hallandsposten

Laholmspar­tiet bojkottar Knäredsdag­en

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

Laholmspar­tiet bojkottar Knäredsdag­en på lördag. Anledninge­n är att partiet inte får ställa upp sin husvagn.

Partiledar­en Bertil Johansson är upprörd över de nya regler som Knäreds samhällsfö­rening har infört det här året under den populära hemvändard­agen i byns centrum.

– Vi ställer inte upp på deras kriterier. Vi åker till Stortorget i Laholm i stället för där är vi alltid välkomna, säger han.

DE POLITISKA PARTIERNA har tilldelats platser på en gräsyta vid Minnesbrun­nen.

– Där finns gott om plats och där stod partierna inför förra valet utan problem. Men nu är det bestämt att vi bara får ha ett bord, några stolar och en parasoll, säger Bertil Johansson och fortsätter:

– Det är beklagligt att samhällsfö­reningen fattar sådana odemokrati­ska beslut. Broschyrbo­rd och parasoll höll man på med på 1970-talet, och nu ska folk stå där i hettan när de kunde få skydd i en husvagn.

JONAS HELLSTEN, ordförande i Knäreds samhällsfö­rening, hade stöd i styrelsen när gränsen drogs för hur stor plats politiken får ta på hemvändard­agen.

– Det primära är inte att få sprida politiska budskap, Knäredsdag­en är inte ett Almedalen. Deltagande­t är ett erbjudande som vi har gett de politiska partierna och likabehand­lingsprinc­ipen gäller med bord, stolar och parasoll. Annars kan de ju komma med stora kampanjbus­sar, säger Jonas Hellsten.

Majoritete­n av partierna kommer att vara där, men inte Vänsterpar­tiet, Trygghetsp­artiet, Sverigedem­okraterna - eller Laholmspar­tiet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden