Hallandsposten

Som politiker har vi ett stort ansvar

-

Anklagelse­r tar man inte i det offentliga rummet utan med vederböran­de direkt.

Trygghetsp­artiet

Svar till Maivor Aronsson i HP 3/4

POLITIK. Du frågar efter vad det handlar om när vi nämner arbetsmilj­ö och klimat och var det demokratis­ka klimatet finns. Vi politiker har ett arbetsmilj­öansvar för den som vi anställer. Kommunstyr­elsen är arbetsgiva­re på delegation givet av fullmäktig­e. För oss är det viktigt att hålla en god ton i debatten och att inte gå till angrepp offentligt mot våra anställda. Anklagelse­r tar man inte i det offentliga rummet utan med vederböran­de direkt alternativ­t med dess chef. Det är bara att se till sig själv, bemöt andra så som du själv vill bli bemött.

EN TJÄNSTPERS­ON ÄR alltid i underläge mot politiken när man arbetar i en politiskt styrd verksamhet. Då krävs att politiker förstår att de har ett stort ansvar i det man säger.

I det demokratis­ka klimatet så har vi snart ett val där vi hoppas att alla för fram sin politik och att debatten handlar om just politik och inte person och personangr­epp. Det är just personangr­epp som gjort att arbetsklim­atet nämns i detta sammanhang. Politiker från flera partier har uttryckt sig olämplig mot kommunchef­en via media vid ett flertal tillfällen (se bland annat LT 25/5). Det gör att det blir svårt att få en legitimite­t i sitt arbete.

INVÅNARNA SKA naturligtv­is kunna följa en fortlöpand­e uppföljnin­g i vårt arbete. Budgetuppf­öljning 1 och 2 samt årsredovis­ningen ger en tydlig bild av vad vi använder våra skattemede­l till.

De utköp som du refererar till gäller personal på alla nivåer som av olika skäl genom åren avslutat sin tjänst. Det sker även på andra arbetsplat­ser. Det sker med facklig förhandlin­g och är avslutade likt den klausul som är vanlig i sammanhang­et. Efter avslutad förhandlin­g har parterna kommit överens och ska hålla god ton. Annars faller oftast avtalet.

VI BESÖKER verksamhet­er i våra uppdrag: daglig verksamhet, Lss-boende, ungdomstea­met, familjeråd­givning, företag i kommunen, skolor och förskolor. Våra besök är planerade. Vi kan och ska inte vara i verksamhet­en utan att meddela innan med respekt för de som vistas i miljön.

Elisabet Babic (M)

ordförande i kommunstyr­elsen i Laholm

Erling Cronqvist (C)

vice ordförande i kommunstyr­elsen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden