Hallandsposten

Golf-sm drar 2 100 till Halland

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Halland invaderas av ännu fler golfare än vanligt under den närmaste dryga veckan. Smveckan – som inte ska förväxlas med den som just nu pågår i Helsingbor­g och Landskrona – ska fördela medaljer i 18 klasser på tolv banor.

– Intresset är stort för vi har rekord i antal starter. Det är i runda tal 2 100 personer och ett antal klasser är överteckna­de så att det blir väntetid och en del inte kommer till spel, säger Hallands Golfförbun­ds ordförande Håkan Edvardsson.

Räkna dock inte med att få se Henrik Stenson, Anna Nordqvist eller några av de andra stora svenska golfstjärn­orna jaga birdies och Sm-medaljer i Halland under den närmaste tiden.

SM-VECKAN, SOM INLEDS på lördag och pågår till och med den 15 juli, är i stället till för de breda lagren av klubbsving­are med klasser från damer 30 år upp till herrar 85 år, vilket är en ny kategori för året.

– Det fanns önskemål om H90, men vi sade att ”nej, det ställer vi inte upp på” för det kanske blir en eller två deltagare och då får man inte Sm-status heller, säger Håkan Edvardsson.

Dessutom finns det tävlingar för äkta makar/sambor, far och son, mor och dotter och två generation­er mixed.

GOLFENS SM-VECKA AVGJORDES för första gången redan 1938. Senaste gången mästerskap­et gästade Halland var 1996.

– Vi startade planeringe­n för två år sedan så det är en lång arbetsperi­od. Erfarenhet­erna från förra gången vi hade det är så gamla och ingen från den gruppen är med nu. Det gör att man lite grann får uppfinna hjulet på nytt även om man inte ska behöva det, säger Håkan Edvardsson.

Halmstad GK:S Sofia Grönberg Whitmore är regerande svensk mästarinna i D50-klassen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden