Hallandsposten

Halland kördes över i distriktsp­ojkfinalen

- PIERRE CARLSSON

Halland hade kvalificer­at sig för finalen i distriktst­urneringen efter 2–1 mot Medelpad i semifinale­n. Men det andra mötet med Göteborg gick inte alls som laget hade tänkt sig och i stället förlorade Halland med klara 6–1.

Det var upplagt för en fin final av distriktsl­agsturneri­ngen. Halland tog emot Göteborg, en match som var en repris på matchen i gruppspele­t som slutade 2–2.

MEN MATCHEN SKULLE inte alls bli lika jämn som matchen i januari.

Det var Göteborg som började matchen starkast och laget tog också ledningen efter bara 12 minuter. Isac Jonsson fick fritt läge framför mål och kunde raka in bollen efter ett fint förspel av Patrik Wålemark.

GÖTEBORG FORTSATTE ATT pressa och fick utdelning efter en hörna när Samuel Ohlssons inlägg gick rätt in i mål på en boll som Hallands målvakt Max Johnsson missbedömd­e.

– Jag vill ju säga att det var meningen men jag kan inte ljuga. Jag skulle slå den på bortre stolpen, och jag fattar inte ens att det blev mål först, jag trodde den gick långt över.

Halland jobbade sig in i matchen och hade ett par lägen att reducera. Men i stället skulle två mål varje sida om halvtiden avgöra matchen.

3–0 kom innan halvtid Tyler Serlin var först på en retur från Max Johnsson. 4–0 kom när Isac Jonsson fick ett inspel från höger och höll bort sin försvarare och placerade in 4–0 i bortre hörnet.

När 5–0 kom strax efter därefter var matchen mer eller mindre över. En lång hörna nickats ner till Teodor Wålemark som nickade från nära håll.

Halland skulle få ett tröstmål och det skulle vara snyggt. Ett inlägg från vänsterbac­ken Lucas Bresmar ramlade ut till William Dahlin som fick en fin träff på volley och hans hårda skott borrade sig in via stolpen till 5–1.

Resten av matchen handlade mest om att säkra segern för Göteborg, men matchens lirare skulle göra ett sista avtryck.

Isac Johnsson fick en lång boll

Mer på webben!

Hallandspo­sten sände finalen direkt på webben. Reprisen finns att se på hallandspo­sten.se. mot sig och kunde i kamp med Lucas Bresmar få till ett avslut som Max Johnsson inte kunde hålla. Returen tog han själv och lyfte in 6–1.

För Halland blev slutet inte alls som man tänkt sig men tränaren Hans Johnsson ser ändå tillbaka på resan med positiva känslor.

– VI FÅR SE TILL att minnas hela resan hit, även om det känns väldigt surt just nu och man inte är så mottaglig för det. Det är ett jättedukti­gt gäng, och alla spelare har stora framgångsm­öjligheter, säger Hans Johnsson.

För Göteborg var det en vinst som laget hade fått vänta länge på.

–Det känns fantastisk­t bra, vi har varit bra under hela resan. Och det var länge sedan Göteborg vann också, så det känns bra att få hem det till Göteborg, sa lagkaptene­n Samuel Ohlsson efter matchen.

 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? TUNG FÖRLUST. Max Johnsson i Hallands mål deppar efter ett insläppt mål samtidigt som medspelare­n Isac Larsson skjuter iväg bollen i frustratio­n.
Bild: JOHAN PERSSON TUNG FÖRLUST. Max Johnsson i Hallands mål deppar efter ett insläppt mål samtidigt som medspelare­n Isac Larsson skjuter iväg bollen i frustratio­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden