Hallandsposten

Duplantis blev bara femma i Lausanne

- TT

Svenska stavhoppar­en Armand Duplantis stannade på blygsamma 5,70 under Diamond League-tävlingen i schweizisk­a Lausanne.

Efter att ha tagit sina tre första höjder i första försöket tog det stopp när ribban låg på 5,84. 18-åringen rev sina tre försök och slutade femma i tävlingen som innehöll idel världsnamn. Bland annat världsetta­n Sam Kendricks, som slutade trea, och segraren i tävlingen, Renaud Lavillenie, Frankrike, som vann på 5,91.

DUPLANTIS HADE INFÖR tävlingen radat upp fina resultat i Diamond League. På Stockholms stadion vann han och i Paris slutade han tvåa trots att ha tagit den imponerand­e höjden 5,90. Utöver det så har han i år putsat sitt eget svenska rekord till 5,93.

Stavhoppst­ävlingen smygstarta­de Diamond League i stadsmiljö i Lausanne, de andra grenarna avgörs under torsdagen i arenamiljö.

SPJUTKASTA­REN SOFI FLINK fick till en strålande avslutning på Gptävlinge­n i friidrott i finländska Joensuu. Med 60,59 i det sista kastet tog hon inte bara hem segern, hon satte dessutom nytt årsbästa och passerade kvalgränse­n till EM i Berlin (59,00) med god marginal.

 ?? Bild: BILDBYRÅN/ARKIV ?? FICK INTE TILL DET. Armand Duplantis nådde inte högre än blygsamma 5,70 i Diamond League-tävlingen i Lausanne.
Bild: BILDBYRÅN/ARKIV FICK INTE TILL DET. Armand Duplantis nådde inte högre än blygsamma 5,70 i Diamond League-tävlingen i Lausanne.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden