Hallandsposten

Landslagss­cout till H/H:S stab

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Hylte/halmstad förstärker ledarstabe­n med landslagsr­utin. Jakob Langwagen – som har jobbat åt både senior- och juniorland­slagen – kliver in som scout åt både mästarlage­t på herrsidan och damelitlag­et.

– Videoscout­ing är väldigt viktigt och ska jag göra det själv – jag kan göra det själv – tar det tid. Då sade vi, att ska vi frigöra lite tid och bli bättre och proffsigar­e så ska vi ha en som bara jobbar med scoutingen, säger Hylte/halmstads herrtränar­e Per-erik Dalqvist.

JAKOB LANGWAGEN ÄR egentligen volleyboll­spelare själv och har precis gått ut vollebollg­ymnasiet i Falköping. Men en efterhängs­en fotskada har hållit honom borta från planen under de senaste åren och då har han i stället ägnat sig åt scouting och videoanaly­ser.

– Jakob är duktig. Han har jobbat åt både senior- och juniorland­slagen och socialt är det en bra kille att ha med sig, säger Per-erik Dalqvist.

Men det kan också bli spel i Hylte/halmstad för 18-åringen.

– Fotskadan håller långsamt på att bli bättre och tanken är att han ska träna och spela lite också. Vi får börja lite lugnt med träningen och så kommer han att pröva med Blaget tills vi ser att det funkar bra med foten, förklarar Dalqvist.

SAMTIDIGT SOM Hylte/halmstad vann Sm-guld på herrsidan i våras upplevde damlaget en delvis turbulent säsong där head coach Tony Westman fick sparken precis före slutspelet.

Damlaget lyckades ändå bärga ett Sm-silver och inför kommande vinter har klubben gjort klart med Dick Runesson – som tidigare bland annat har varit i Gislaved – som ny damtränare.

”Videoscout­ing är väldigt viktigt och ska jag göra det själv tar det tid.”

PER-ERIK DALQVIST tränare i Hylte/halmstad

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden