Hallandsposten

Dubbla Sm-guld till Sebastian Lundahl

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

Halmstad BTK:S Sebastian Lundahl hade en riktigt rolig dag vid bordtennis­bordet under SM i Helsingbor­g. I den nya sporten bordtennis TTX vann han herrsingel­guldet och mixedgulde­t tillsamman­s med klubbkompi­sen Lena Bucht.

Under tisdagen avgjordes kvalspelet i bordtennis TTX för Halmstaddu­on Sebastian Lundahl och Lena Bucht.

– Det var väl spel i sju-åtta timmar så under onsdagen åkte man ner solbränd och fin, säger Lundahl.

Den nya sporten innebär att matcherna avgörs utomhus. En spelform som egentligen inte passar Lundahl speciellt bra.

– Jag är en innemännis­ka och tyckte att det var jobbigt att spela på en strand i solsken. Medvinden ställde till det och gjorde det svårt att spela. En boll som man trodde man hade koll på kunde sticka iväg en meter utanför bordet, säger han.

MEN EFTER EN dålig inledning på turneringe­n fick Lundahl kläm på spelet.

– Jag spelade uruselt de första matcherna och höll på att åka ur. Men sedan lärde jag mig spelet snabbast av alla och kunde hitta ett sätt att spela som passade mig, säger han.

I slutspelet i herrsingel­n vann Lundahl både kvartsfina­len och semifinale­n med 3–2 i set mot BTK Rekords Ulrik Johannesso­n respektive Pontus Rööse och i finalen väntade Rekords Jesper Hedlund.

Även i finalen blev det 3–2-seger för Lundahl som tog dagens första Sm-tecken.

Lena Bucht åkte ur turneringe­n i kvartsfina­len i damsingeln efter att hon förlorat mot slutsegrar­innan Jennifer Jonsson, Norrtulls BTK.

Men i mixed tillsamman­s med Lundahl tog hon en gruvlig revansch på Jonsson och vann damsingelm­atchen i lagturneri­ngen. Lundahl förlorade sin herrsingel men i den avgörande dubbeln vann Halmstaddu­on tillsamman­s och tog sig till final.

I finalen besegrades sedan Lundahl/bucht Jacob Hempel från Jönköping och Alva Themnér från Bergkvara och bärgade ytterligar­e ett Smguld till Halmstad.

LE PETIT BOULE hade med en deltagare i Sm-boulens precisions­skytte som avgjordes under onsdagen i Helsingbor­g. Patrik Pfeiffer inledde med att vinna sin duell i omgång 1 mot Andreas Petersson med 23 poäng mot 14. Pfeiffer, som vann med lägst segerpoäng i den första omgången, ställdes i kvartsfina­len mot den spelare som vann omgången med högsta poängen, Lucas Rudin.

DET VAR ALDRIG något snack om saken utan Rudin vann kvartsfina­len med 36-18 och därmed var tävlingen slut för Pfeiffer. Lucas Rudin vann till slut Sm-guldet i precisions­skyttet.

Kusinerna William och Vilgot Hyll, Halmstad Frigymnast­er, slutade på en sjunde(65,465 poäng) respektive elfteplats (61,165 poäng) i SM i artistisk gymnastik. Segrade gjorde Marcus Stenberg, Lulegymnas­terna på 74,497 poäng.

?? Bild: PETER JOHANSSON ?? SM-MEDALJÖRER. Jennifer Jonsson, Norrtulls BTK vann damsingel under SM i bordtennis TTX i Helsingbor­g. Halmstaddu­on Sebastian Lundahl och Lena Bucht vann ett Sm-guld tillsamman­s i mixed och Lundahl tog hem segern i herrsingel.
Bild: PETER JOHANSSON SM-MEDALJÖRER. Jennifer Jonsson, Norrtulls BTK vann damsingel under SM i bordtennis TTX i Helsingbor­g. Halmstaddu­on Sebastian Lundahl och Lena Bucht vann ett Sm-guld tillsamman­s i mixed och Lundahl tog hem segern i herrsingel.