Hallandsposten

Stora artister på festivalsc­enen

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

”Det är vår första spelning i Halland så det ska bli jättekul”

MICHAEL DAHNBERG

Varje år kommer den tillbaka – Gullbranna­festivalen – och den här gången är det den 20:e upplagan. Bland annat står bandet Mares på scen, och Carola finns också med bland bokningarn­a.

I dag börjar det kristna musikevene­manget, och många artister är på plats. På lördag kan man bland annat se Boris René med band, och även Carola står på scen. Dagen innan spelar gruppen Mares.

– Det är vår första spelning i Halland så det ska bli jättekul. Vi är mitt uppe i vår turné och dagen innan spelar vi på Törebodafe­stivalen, och på lördag åker vi till Båstad, säger Michael Dahnberg, som spelar klaviatur i bandet.

I MAJ SLÄPPTE gruppen sin senaste musik – en ep med fyra spår.

– Vi gör popmusik och vår ep heter Rock’n’roll will never die och jag är otroligt stolt över låtarna. Vi är nöjda, säger Michael.

Mares består av fem killar från Uppsala födda 1997 – och de startade sin musikkarri­är 2014. Året efter släppte de sin första singel ”Allt du gör och att du finns”, som snabbt sålde platina. Uppföljarn­a ”Höga klackar” och ”Cykla ni så springer jag” har båda sålt guld. Hur ser er sommar annars ut?

– Nu har vi en hel del spelningar, sedan tar vi en liten semesterpa­us. Efter det tar vi upp turnén igen i augusti. I höst blir det att producera ny musik i studion, säger Michael.

ÖVRIGA MEDLEMMAR i bandet är Fredrik Danfors (sång, gitarr och piano), Albin Egrelius Fredlund (gitarr, bakgrundss­ång och klaviatur), Fredrik Nilsson (bas) och Olof Wärend Rylander (trummor).

Festivalen pågår fram till söndag den 8 juli.

 ?? Bild: PRESSBILD ?? PÅ SCEN. I dag börjar Gullbranna­festivalen. Många artitser är bokade – bland annat Carola, Renaida och Boris René.
Bild: PRESSBILD PÅ SCEN. I dag börjar Gullbranna­festivalen. Många artitser är bokade – bland annat Carola, Renaida och Boris René.
 ?? Bild: PRESSBILD ?? UPPTRÄDER. På fredag står gruppen Mares på scenen i Gullbranna.
Bild: PRESSBILD UPPTRÄDER. På fredag står gruppen Mares på scenen i Gullbranna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden