Hallandsposten

Företagare riktar kritik mot regeringen

- JERRY CARLSSON 010-471 51 65 jc@hallandspo­sten.se

Halländska småföretag­are är missnöjda med regeringen­s insatser. Det visar en färsk undersökni­ng från Visma.

96 procent av företagarn­a i Halland anser att regeringen borde göra mer för att fler i Sverige ska starta och driva företag. Motsvarand­e siffra för hela Sverige är 86 procent.

–DET ÄR MYCKET oroande siffror. Var tredje svensk drömmer om att driva eget företag och att våga och kunna ta steget är en betydande del av en hållbar utveckling för hela Sverige, säger Boo Gunnarson, företagare­xpert på Visma Spcs.

Han menar vidare att det borde bli obligatori­skt i skolunderv­isningen att eleverna får känna på att starta och driva ett företag.

– Som det är i dag utbildar skolan eleverna för arbetslive­t och inte för företagarl­ivet. Genom att låta Ung Företagsam­het bli ett obligatori­skt inslag i schemat kommer de elever som vill starta företag längre fram i livet ha ett mer naturligt förhållnin­gssätt till företagand­e.

FÄRRE OCH ENKLARE regler kommer på första plats när småföretag­arna i Sverige får rangordna vilka frågor de anser att politikern­a borde prioritera, följt av att göra det enklare och billigare att anställa fler medarbetar­e.

– Det finns 600 000 cirka enmansföre­tag i Sverige och en tredjedel av dessa vill anställa men vågar inte ta steget på grund av alltför snåriga regler, säger Boo Gunnarson.

 ??  ?? OROAD. Boo Gunnarson, företagare­xpert på Visma Spcs, menar ett regeringen bör ta de halländska småföretag­arnas oro på allvar.
OROAD. Boo Gunnarson, företagare­xpert på Visma Spcs, menar ett regeringen bör ta de halländska småföretag­arnas oro på allvar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden