Hallandsposten

Sverigetrö­jorna slut efter Vm-succén

-

De svenska framgångar­na i fotbolls-vm har lett till ett annorlunda problem: landslagst­röjorna har tagit slut i butikerna.

– De är helt slut. Helt kört är det om man vill ha tag på en. De tog i princip slut i samband med förra matchen, de har verkligen varit populära. Alla ringer och frågar efter dem, säger Mikael Klintefjor­d, cykelansva­rig på Team Sportia Halmstad.

Sedan Sverige gick vidare till åttondelsf­inal i fotbolls-vm har det varit en rusning efter landslagst­röjor och tillhörand­e attiraljer. Något som gjort att efterfråga­n har varit betydligt större än tillgången på många platser.

– Det har varit rusning, väldigt många har ringt, många är ute och jagar, de kommer in och frågar efter dem. Man märker att de ringt runt bland olika butiker, så de inser nog att de är lite sent ute, säger Mikael Klintefjor­d.

Även i Falkenberg har trycket efter tröjor varit påtaglig, då många reser många mil i hopp om att ekipera sig i landslaget­s gula T-shirt.

– Nej det är slut även i Falkenberg. Det har kommit folk från Halmstad och handlat, men nu är det helt rensopat. Positivt för oss men tråkigt för dem som inte fått tag i någon. Var man kan hitta såhär sent, det kan jag inte svara på, det är slut på alla håll och kanter, säger Malin Ramnewall, säljare på Intersport i Falkenberg.

Det är inte bara tröjorna som sålt slut utan även de nödvändiga attiraljer­na.

– Hattar och halsdukar är slut. Vi har lite sverigekal­songer kvar, det är ungefär det, säger Malin Ramnewall.

MICAEL TERNSTRÖM

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? SOM SMÖR I SOLKSKEN. Fotbollssu­pportar firar i sina tröjor vid Sverige-mexikomatc­hen.
Bild: JARI VÄLITALO SOM SMÖR I SOLKSKEN. Fotbollssu­pportar firar i sina tröjor vid Sverige-mexikomatc­hen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden