Hallandsposten

Intresset fortsatt stort för Stadium sports camp

- JENNIFER LAST

Det blev succé för 2018 års upplaga av Stadium sports camp i Halmstad arena. Och tanken är att bli ännu större. – Vår ambition är att addera två sporter varje år, säger Kim Karlsson, ansvarig för lägret.

För andra året i rad arrangeras Stadium sports camp i Halmstad arena.

Med 1 250 deltagare har antalet barn och ungdomar ökat med 30 procent sedan förra året.

–De som var här förra året tar med sig sina kompisar i år. Vårt mål är att dubbla antalet deltagare inom en överskådli­g framtid, säger Kim Karlsson.

NYTT FÖR I år är att Stadium sports camp tillsamman­s med RBU Halland och FUB Hylte/halmstad har startat en funkisgrup­p.

Ett dagsläger på tre dagar för barn med funktionsv­ariation som behöver mer stöttning.

Totalt ingår sex ungdomar mellan 11 och 15 år i denna grupp och resultatet har blivit uppskattat av både ledare, deltagare och föräldrar.

– De har haft det jätterolig­t och det har gått hur bra som helst. Det är givande att få göra och uppleva saker tillsamman­s, men det handlar också om det sociala sammanhang­et, säger Maria Norrman, ordförande RBU Halland.

Stadium sports camp erbjuder de deltagande ungdomarna att testa totalt elva olika sporter.

KLÄTTRING OCH PARKOUR är de senast tillkomna och även om de mer vanliga sporterna är mest populära, finns det ett märkbart intresse för nyheterna.

– Vi ser att livsstilss­porterna har blivit en trend. Däremot tror jag att den största anledninge­n till att vi har blivit så stora är just för att vi erbjuder en bra blandning av sport och att vi inte bara fokuserar på träning. Huvudsaken är en bra lägervecka och vi vill att man har roligt tillsamman­s med nya kompisar.

Enligt Kim Karlsson vill Stadium sports camp fortsätta växa. Ambitionen är att lägret ska permanenta­s i Halmstad och att man tillsamman­s med idrottsför­eningarna ser till att det blir ett läger som är till för alla. Med 55 procent tjejer visar även statistike­n, baserat på årets deltagare, att lägret håller en jämn nivå könen emellan.

– Vi vill inkludera alla och vi vill självklart ha med både tjejer och killar. Det blir en annan dynamik och ett annat klimat om det är jämnt fördelat.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? FULLBOKAT. Daycamp har varit fullbokat sedan februari och 650 barn, fördelat på två veckor, testar på Stadium sports camps elva sporter.
Bild: JARI VÄLITALO FULLBOKAT. Daycamp har varit fullbokat sedan februari och 650 barn, fördelat på två veckor, testar på Stadium sports camps elva sporter.
 ??  ?? NYA SPORTER. ”Jag har testat fotboll, simning och parkour. Parkour var det roligaste och det var faktiskt inte läskigt”, säger Theo Fredriksso­n, sju år.
NYA SPORTER. ”Jag har testat fotboll, simning och parkour. Parkour var det roligaste och det var faktiskt inte läskigt”, säger Theo Fredriksso­n, sju år.
 ??  ?? LÅNGVÄGA GÄST. Elsa Ericsson Brambeck, 13 år, har rest från Falun för att medverka på Stadium sports camp.
LÅNGVÄGA GÄST. Elsa Ericsson Brambeck, 13 år, har rest från Falun för att medverka på Stadium sports camp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden