Hallandsposten

Alla får chans att lära känna utsmyckare

LAHOLM

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

Nu ges chansen att lära känna de konstnärer lite bättre som har fått utsmycka byggda och tillbyggda skolor och förskolor i år.

Kommunen upplåter Stadshusga­lleriet till var och e nav dem och först ut är Jonas Liveröd.

Han är konstnären som ligger bakom utsmycknin­garna på M el l by strands skolan och den intilligga­nde idrottshal­len.

– Jag hade ett väldigt fint samarbete med elever och skolperson­al innan jag bestämde mig för vad jag skulle göra, säger Jonas Liveröd.

Nu visar han vad han gör för övrigt i en utställnin­g som pågår mellan 7 juli och 11 augusti.

JONAS LIVERÖD beskriver sig som ”handelsres­ande i konst”. Han har flyttat omkring i världen och ägnar sig åt olika tekniker.

–Tills för två år sedan hade jag ateljéer i Berlin, Paris och på skånska landsbygde­n. Då råkade jag snubbla över ett gammalt mejeri i närheten av Kinnekulle i Västergötl­and. Där bor jag nu, har samlat ihop mina ateljéer och bara älskar mitt hem.

Jonas Liveröd, 43 år, lever singel och har mejeriet som samlingspl­ats för konstnärer och utställnin­gar.

Nu har han också landat i en teknik som bjuder på mängder med utmaningar.

– Jag är i grunden tecknare, även när jag gör skulpturer så tänker jag i teckning. Men just nu har jag fastnat i tre di e men si o n ella teckningar som kan liknas vid collage.

UTSMYCKARE framöver är Stina Siljing, Anna Brag och Ragnar Schmid. Robert Hais har varit utställare på Stadsgalle­riet och får enligt reglerna då inte återkomma inom åtta år.

 ?? Bild: ANN KATRIN NORLING ?? FÖRST UT. Jonas Liveröd visar vad han kan mer än att utsmycka Mellbystra­ndsskolan. Här tillsamman­s med Therese Ehrenborg, kultursekr­eterare.
Bild: ANN KATRIN NORLING FÖRST UT. Jonas Liveröd visar vad han kan mer än att utsmycka Mellbystra­ndsskolan. Här tillsamman­s med Therese Ehrenborg, kultursekr­eterare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden