Hallandsposten

Min dag Från frukost till nattmacka

- ERLING CRONQVIST

06.00: Jag cyklar ut en runda för att titta till djuren som går på bete. Jag har några kor och kalvar för att hålla landskapet öppet, så man kan säga att jag är månskensbo­nde. På vintern tar morgonsyss­lorna med djuren cirka 40 minuter, därefter hämtar jag tidningen, duschar och äter frukost.

07.30: Jag har telefonmöt­e i bilen med olika politiker på kommunal-, regional- och riksnivå samt tjänstemän för centerpart­iet i Halland. Vi gör en avstämning inför den kommande veckan, det brukar vara väldigt bra möten.

08.00: Anländer till Stadshuset i Laholm. Dagarna består oftast av många möten, både interna och externa.

12.00: äter jag lunch i Stadshuset­s cafeteria. Det gör jag så ofta som möjligt för att träffa tjänstemän­nen i kommunen. Det är ett bra tillfälle att lyfta olika frågor, och diskutera med dem.

13.00: Oftast består eftermidda­gen också av olika möten.

16.15: Någon gång mellan fyra och halv fem åker jag hem till Kåphult igen, eftersom jag måste hem och sköta om djuren. Jag har en granne som hjälper mig om jag är bortrest, men de allra flesta dagar sköter jag det själv.

18.30: Möte i Centerpart­iet i Laholm. Mötena blir oftast på kvällstid eftersom flertalet är fritidspol­itiker och har andra arbeten.

21.00: Mötet avslutas och jag kör hem till Kåphult igen.

22.00: Släcker lampan och sover. Jag tillhör inte de här som klarar sig på fem timmars sömn, utan vill gärna sova mina åtta timmar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden