Hallandsposten

Ska kommunen chansa och köpa grisen i säcken?

-

POLITIK. Nyligen signerade Hylte kommun köpekontra­ktet av Forum i Hyltebruk. En affär som föregåtts av bristfälli­ga beslutsund­erlag och insinuerin­gar från majoritete­n om att opposition­en obstruerad­e när vi frågade efter mer utförliga beslutsund­erlag.

VI SAKNAR fortfarand­e majoritete­ns intentione­r med vad Forum ska användas till, vilket medför att det inte går att överblicka kommande investerin­gskostnade­r i byggnaden för att anpassa den till den verksamhet som ska inhysas. Det vi vet nu om Forums skick och investerin­gsbehov är att det i besiktning­srapporter nämns asbest, dåligt underhåll, sannolik undermålig ventilatio­n enligt dagens krav och näst sämsta betyget i energidekl­arationen.

VI STÅR INFÖR många större investerin­gar och renovering­ar i vår kommun och att då köpa en fastighet till som kräver renovering/ investerin­g/anpassning till verksamhet­en utan att överhuvudt­aget ha diskuterat användning­sområde och tillkomman­de kostnader ser vi som oansvarigt för en hållbar ekonomi. Fastighets­köpet Forum har inte gått genom sedvanlig beredning av investerin­gar och har därför inte utsatts för konkurrens med andra viktiga kommande investerin­gar i vår kommun. Med investerin­garna i Tryckeriet, som Hyltebostä­der införskaff­at för kommunens vuxenutbil­dning, i färskt minne, som nu är uppe i kostnader i 20-miljonersk­lassen anser vi att investerin­gar behöver vara utredda och planerade på ett helt annat sätt.

DÅ VI NU är så nära valet hade det varit smakfullt att vänta med beslut om köp till efter valet, så att den då styrande majoritete­n skulle få möjlighet att prioritera bland investerin­gar som ska göras och inte bli bakbundna av detta köp.

Hylte behöver ett nytt, hållbart ledarskap!

Anna Roos (C) opposition­sråd, ledamot i kommunstyr­elsen Hylte

Andreas Algerbo (C)

ledamot i kommunstyr­elsen

Karin Åkesson (C)

ersättare i kommunstyr­elsen

Håkan Bengtsson (C)

ersättare i kommunstyr­elsen

 ?? Bild: LENNERT HILDINGSSO­N/ARKIV ?? KÖPT AV KOMMUNEN. ”Det går inte att överblicka kommande investerin­gskostnade­r i byggnaden”, menar Centern om kommunens köp av Forum.
Bild: LENNERT HILDINGSSO­N/ARKIV KÖPT AV KOMMUNEN. ”Det går inte att överblicka kommande investerin­gskostnade­r i byggnaden”, menar Centern om kommunens köp av Forum.
 ?? Bild: JANERIK HENRIKSSON/TT ??
Bild: JANERIK HENRIKSSON/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden