Hallandsposten

Han har dragit in tre miljonvins­ter

-

Fredrik Persson, spelansvar­ig på familjeför­etaget Simsalabim, är den inbitne traventusi­asten vars system har lett till många glädjerop i Halmstad de senaste åren. Förra lördagen prickade han 7 rätt på fyra system på V75.

2014 hade spelbutike­n Simsalabim, ett familjeför­etag som Fredriks pappa startade, 20-årsjubileu­m och det firade Fredrik genom att dra in sin första storvinst på 2,5 miljoner. Varje kund som hade köpt en andel av hans system kunde då nöjt gå och plocka ut 61 000. 2016 gjorde hans system succé igen, då han drog in 1,3 miljoner. Och förra lördagen drog hans system in 1,5 miljoner.

– De som vinner blir såklart väldigt glada och vissa som kommer in har inte koll på att de vunnit utan har bara som vana att köpa och lämna in lappen. Jag skulle säga att hälften av de som spelar på mina system är insatta medan andra hälften inte är det, säger Fredrik. Hur mycket beror din framgång på tur och hur mycket beror det på skicklighe­t?

– Hehe. Jag har haft en hel del tur, men jag tror också att det spelar in att jag har viss skicklighe­t. Jag har hållit på med det här sedan jag var i 20-årsåldern. Om man inte är påläst vinner man inte i längden, säger Fredrik Persson.

– Det är ett stort intresse för mig och jag lägger ner en hel del tid på det. Såna här intensiva veckor blir det tio timmar om dagen, fortsätter han.

Samtidigt som han tycker

”Det är ett stort intresse för mig och jag lägger ner en hel del tid på det.”

FREDRIK PERSSON

att det är kul att vinsterna har fått så mycket uppmärksam­het så känner han att det leder till att folks förväntnin­gar på hans system ökar. Inte minst nu i samband med Sprintermä­staren som pågår på Halmstadtr­avet.

– Man känner ju viss press nu. Men jag har förhoppnin­gar

53

…meter ned till havet från helikopter­plattan på oljeriggen hoppade några av de som överlevde katastrofe­n som inträffade för 30 år sedan, 1988. En gasläcka hade lett till våldsamma explosione­r på den brittiska oljeborrpl­attformen Piper Alpha i Nordsjön. Två timmar efter att branden bröt ut sjönk hela plattforme­n i havet. 167 människor omkom. Ett 60-tal överlevde. om att vinna ännu mer i helgen!

 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? HOPPFULL. ”Man känner ju viss press nu. Men jag har förhoppnin­gar om att vinna ännu mer i helgen”, säger Fredrik Persson.
Bild: JOHAN PERSSON HOPPFULL. ”Man känner ju viss press nu. Men jag har förhoppnin­gar om att vinna ännu mer i helgen”, säger Fredrik Persson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden