Hallandsposten

Toivonen vill bli störst i Degerfors

- ANDERS WALLIN/TT

”Sippa”, ”Raffe”, Olof, ”Otto”...” Vid seger mot England tycker Ola Toivonen att han blir större än kvartetten. – Jag tror det blir svårt att bräcka en semifinal, säger han.

Ola Toivonen är som Ola Toivonen har varit under VM i Ryssland. Svaren är först korta, för att sedan bli längre och utförligar­e, och alla meningar sägs samtidigt som anfallaren ler i mjugg.

MED ETT PAR dagar kvar till kvartsfina­len är det precis den versionen som 32-åringen plockar fram.

Och det är efter en rad av frågor som han till slut får möjlighet att säga att svensk seger mot England i Samara bör göra honom till den störste fotbollspe­lare som inlett karriären i Degefors. – Ja, det tror jag, säger han. – Jag har rätt bra konkurrens med ”Sippa” och ”Raffe” och Olof och ”Otto”, men jag tror nog det är svårt att bräcka en semifinal.

För Ola Toivonen handlar uttalandet inte om något hemligt, dolt budskap utan det enda som finns i huvudet är seger på Samara Arena.

MED SVENSKT avancemang till semifinal räknar Toivonen även med att kliva förbi stora Degerforss­pelare som Bertil ”Sippa” Tinglöf, Ralf Edström, Olof Mellberg och Ulf Ottosson.

Att blir ”stor” i Degerfors är dock inte det primära, i alla fall inte i dagsläget.

Utan nu handlar allt om att maximera återhämtni­ngen inför karriärens största match och se till att prestation­en återigen hamnar på samma nivå som i tidigare Vmmatcher.

– Det känns rätt bra faktiskt. Överraskan­de bra. Men det är ju en kvart också, så det är inte så svårt att få igång kroppen, säger Toivonen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden