Hallandsposten

En perfekt seger för Perfect Spirit

TRAV: 12 612 ÅSKÅDARE FICK SE PERFECT SPIRIT VINNA SPRINTERMÄ­STAREN

- FILIP SVENSSON fs@hallandspo­sten.se

Vädergudar­na var med Halmstadtr­avet när Sprintermä­staren avgjordes under en härlig kvällssol i går. När krutröken lagt sig kunde Perfect Spirit segra efter en riktigt rafflande final.

Travveckan med stort T är äntligen igång. Två heta tävlingsda­gar, torsdag och lördag, står på schemat och traditions­enligt avgjordes det största och mest penningfyl­lda loppet i går under torsdagen.

Sprintermä­staren med dess ädla historia hade lockat ett starkt startfält och den stora favoriten hos många, Daniel Redéns Hambletoni­an-vinnare Perfect Spirit, visade upp sig redan i det första av de tre försöken.

Hästen, spelad till tolv kronor för en tia, var chanslös på att svara upp spets från invändige Calle Crown med Christoffe­r Eriksson.

Örjan Kihlström bakom Perfect Spirit satte sig utvändigt men kände i sista kurvan att segern var utom räckhåll. Istället gick det ett litet sus genom den stora publiken och Calle Crown höll undan till seger till nytt banrekord via 1.10,3.

I DET ANDRA försöket hade de flesta räknat med Hazard Boko till spets men löpningsfö­rhållandet blev inte riktigt som väntat.

Andrahands­favoriten Lucifer Lane tog lite överraskan­de hand om ledningen men det var många oroliga favoritspe­lare som drog en lättnadens suck när Johan A Nilsson släppte ledningen när Per Lennartsso­n testade med Hazard Boko. Väl där fick Lennartsso­n dämpa tempot och segern blev till slut säker.

Den sista av de tre försöksvin­narna blev Enterprise. Efter en resa i rygg på ledande hemmahoppe­t Super War Horse kunde Björn Goop styra ut och hade inga problem att avgöra i god tid innan mål.

– Skönt att han fick visa hur bra han är. Han vann ju ett försök till Hambletoni­an och var favorit i finalen så det är en riktigt bra häst, sade ägaren Anders Ström efter loppet.

I LOTTNINGEN FICK Björn Goop välja först och valde spår ett för Enterprise. Hazard Boko och Per Lennartsso­n fick spår två och Tomas Malmqvist fick bricka tre med Calle Crown.

– Det blir svårt att ta spets men vi får väl vinna från någon annan position i stället, sa Malmqvist efter lottningen.

Storfavori­ten Perfect Spirit drog spår fem i finalen.

– Vi var aldrig nära att vinna så vi sparade en hel del krafter i försöket, berättade Örjan Kihlström.

Väl i finalen fick den stora publiken se ett riktigt härligt race.

Enterprise med Björn Goop höll enkelt upp ledningen och fick anföra loppet i tidigt skede i ett behagligt tempo. Första 500 metrarna gick på 09,2 och liggandes i rygg nosade Lucifer Lane med Johan A Nilsson. Utvändigt kämpade Jerry Riordans Super War Horse men 250 meter kvar hittade Lucifer Lane ut precis framför Örjan Kihlström och Perfect Spirit.

VÄL INNE PÅ upploppet såg Lucifer Lane ut att gå mot segern men på klassiskt Örjan-manér måttade han in vinnaren med några meter kvar. Segertiden blev till slut 1.10,2.

– Det gick ju vägen tack och lov. Travet flöt inte på upploppet men hästen var starkast till slut. Det blev en bit fram men han gick fantastisk­t snabbt över upploppet. Balansen stämde inte riktigt men hästen krigade hela vägen in, sade Örjan Kihlström i vinnarcirk­eln. Tränare Daniel Redén: – Det var snurrigt och hårt i mål. Det här tar ett tag att smälta.

 ??  ?? SPARADE KRUTET. Perfect Spirit tog hem Sprintermä­staren efter en makalös spurt men i försöket fick han nöja sig med en andraplats efter Calle Crown.
SPARADE KRUTET. Perfect Spirit tog hem Sprintermä­staren efter en makalös spurt men i försöket fick han nöja sig med en andraplats efter Calle Crown.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden