Hallandsposten

Margareta Ek på middag med kungen

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

”Det är såklart en stor ära, och jag känner mig hedrad”

MARGARETA EK

Margareta Ek, verksamhet­sledare på Dramalogen i Halmstad, fick en ovanlig första dag på semestern. I brevlådan låg nämligen en privat inbjudan till en kunglig middag på slottet. – Jag blev förstummad, säger hon.

Den 14 september är det dags – då ska Margareta Ek åka till Stockholm för att träffa kungafamil­jen och alla landshövdi­ngar på slottet. Eventet instiftade­s 2013, och hålls nu varje år. Det bjuds på middag och kaffe, och totalt är runt 200 personer med under kvällen.

– Det är såklart en stor ära, och jag känner mig hedrad. Det är vår landshövdi­ng Lena Sommestad som bestämde att jag skulle med och det var absolut ingenting som jag förväntade mig, säger Margareta. Hur kommer det sig att du är bjuden?

– Jag ska dit på grund av att jag har skapat Dramalogen, och att de tycker att jag har bidragit inom kulturlive­t i länet. Varje år bjuds olika personer in från varje län som har gjort något extra. Det känns jätterolig­t!

Och det blir förmodlige­n en kväll med extra glans.

–Jag har aldrig träffat kungafamil­jen på riktigt, det ska bli kul att möta dem på nära håll. Det gäller såklart även alla landshövdi­ngar och annat folk också – roligt att nätverka lite, säger hon. Vad har man på sig på en kunglig middag?

– Jag har några vanliga kostymer och frackkosty­mer att välja mellan. Jag trivs bra i det eftersom det är många fickor. Man behöver ingen handväska då, vilket jag tycker är skönt för de är oftast bara i vägen, skrattar Margareta.

 ?? Bild: HANS-LAVE ANGVIKEN ?? TILL SLOTTET. Margareta Ek, verksamhet­sledare på Dramalogen i Halmstad, har blivit bjuden till kunglig middag på slottet i Stockholm.
Bild: HANS-LAVE ANGVIKEN TILL SLOTTET. Margareta Ek, verksamhet­sledare på Dramalogen i Halmstad, har blivit bjuden till kunglig middag på slottet i Stockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden