Hallandsposten

Laholm.

- CARINA NILSSON

Voltigeklu­bben Caprifolen sätter upp en ny show i helgen, tack vare en miljondona­tion.

Under veckan har 35 barn varit på läger vid voltigeklu­bben Caprifolen­s anläggning i Stackarp. Lägret avslutas med en show i kväll och i morgon.

I slutet av förra året fick Caprifolen veta att de hade beviljats en miljon kronor ur Allmänna arvsfonden.

– Vi hade redan då en idé om en musikal för alla. Den fick namnet ”Hästar talar alla språk” och alla ska kunna vara med, oavsett funktionsh­inder, språk eller hästvana, säger Minna Slottheden från Caprifolen.

I sommar har de gjort verklighet av sin idé. Under veckan har 35 ungdomar tränat in en show som sätts upp den här helgen. Deltagarna är mellan 6 och 19 år, och flera har bott på anläggning­en hela veckan.

– Allt är gratis för de barn och ungdomar som deltar och vi har både ensamkomma­nde och de som har funktionsh­inder. Deltagarna har själva varit med och utformat showen, säger Minna Slottheden.

Det är också första gången som klubben gör en show under sommaren.

– Vi har fått täcka ridhuset med svarta gardiner för att det ska bli mörkt, men det är varmt ute, och barnen har kunnat bada i poolen under lägret, säger Minna Slottheden.

Hedda Ungerstedt, Moa Bondesson och Sally Kjällén trivs på lägret.

– Det har varit jättekul. Jag har inte provat voltige förut och det var lite läskigt. Jag rider annars också, men de här hästarna är mycket större, säger Hedda Ungerstedt.

– Jag har varit med i Caprifolen­s ljusshower tidigare, men inte heller provat voltige förrän nu, säger Moa Bondesson.

Sally Kjällén tycker att den cirkusinsp­irerade luftakroba­tiken har varit roligast på lägret.

 ??  ??
 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? MÅNGA. 35 barn och ungdomar deltar i lägret, tillsamman­s med ledare och ett stort antal funktionär­er. I kväll håller de första showen.
Bild: CARINA NILSSON MÅNGA. 35 barn och ungdomar deltar i lägret, tillsamman­s med ledare och ett stort antal funktionär­er. I kväll håller de första showen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden