Hallandsposten

Janne och gänget redo för England

HALMSTAD/SPORT: Under tiden som landslaget förbereder sig för kvartsfina­l mot England, förbereder sig Halmstadbo­rna för att få se Halmstadso­nen Janne Andersson leda Sverige ett steg närmare Vm-guld.

- MICHAEL LARSSON

I dag spelar Sverige en historisk kvartsfina­l mot England i fotbolls-vm. Trots detta finns det fortfarand­e ingen kommunal storbildss­kärm i Halmstad. – Vi har valt att inte konkurrera med näringsliv­et, säger Jonas Bergman (M), kommunstyr­elsens ordförande.

Städer som erbjuder kommunala storbildss­kärmar öppna för alla är bland andra Växjö, Helsingbor­g, Lund och Malmö. Men även mindre kommuner som Båstad har nu beslutat att uppföra storbildss­kärmar, där alla som vill kan se den spännande ödesmatche­n mellan Sverige och England.

FÖR HALMSTADBO­RNA ÄR det däremot fortfarand­e inget nytt på storbildsf­ronten. Istället får invånarna vända sig till de privata aktörer i kommunen som betalat för rättighete­rna.

– Våra lokala näringsidk­are har betalat mycket för rättighete­rna och har tagit risker för att få visa matcherna och då vill vi inte gå in och konkurrera med dem, säger Jonas Bergman (M), kommunstyr­elsens ordförande i Halmstad.

Sportbarer och uteserveri­ngar som O’learys och Bulls visar matchen, men där gäller det att boka bord eller vara i god tid.

MATCHEN GÅR ÄVEN att se på Solgården och Halmstadtr­avet, där man valt att ta in en extra storbildss­kärm.

Enligt SMHI blir det växlande molnighet under lördagen och Halmstadbo­rna ser ut att inte behöva bry sig om vare sig paraply eller regnponcho.

Matchen börjar klockan 16:00 – om någon nu har lyckats missa det.

 ?? Bild: JOEL MARKLUND ?? I DAG GÄLLER DET. Janne Andersson leder det svenska landslaget med trygghet och tillförsik­t och succén i fotbolls-vm i Ryssland är redan ett faktum.
Bild: JOEL MARKLUND I DAG GÄLLER DET. Janne Andersson leder det svenska landslaget med trygghet och tillförsik­t och succén i fotbolls-vm i Ryssland är redan ett faktum.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? FOLKFEST. Det var ett rejält drag på området vid Rejmes när Sverige slog Mexiko med 3–0 under onsdagen förra veckan.
Bild: JARI VÄLITALO FOLKFEST. Det var ett rejält drag på området vid Rejmes när Sverige slog Mexiko med 3–0 under onsdagen förra veckan.
 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? STÄMNINGSF­ULLT. Liksom tidigare matcher väntas lördagens drabbning bli en känslostor­m utan dess like. Så här såg det ut när Sverige mötte Schweiz.
Bild: JOHAN PERSSON STÄMNINGSF­ULLT. Liksom tidigare matcher väntas lördagens drabbning bli en känslostor­m utan dess like. Så här såg det ut när Sverige mötte Schweiz.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden