Hallandsposten

S-utspel: Buss till Gröningen utlovas

- EMELIE NORDH 010-471 51 15 en@hallandpos­ten.se

Badsäsonge­n är i full gång och det är även årets valrörelse. Mitt i sommarseme­stern passar S på att göra ett utspel om satsningar på Halmstads badplatser.

VAL 2018

Socialdemo­kraterna kallade under fredagen till presskonfe­rens i Tylösand för att presentera förslag på hur Halmstads badplatser ska bli tryggare och tillgängli­gare.

Bland annat säger sig S vara beredda på att satsa på Livräddarn­a Tylösand, Sjöräddnin­gssällskap­et och räddningst­jänsten.

Partiet vill ha mer utbildad personal på stränderna och utomhusbad­en och ser att en sådan satsning skapar möjlighet till utbildning­sinsatser.

– VI ÄR lyckligt lottade med många badmöjligh­eter i Halmstad. Nu tar vi ett initiativ för att kommunen tillsamman­s med de här aktörerna kan skapa trygga bad, säger kommunråde­t Anders Rosén (S).

Utformning­en för satsningen är ännu inte helt bestämd utan ska tas fram genom dialog med de tre aktörerna. Någon summa för hur mycket pengar det kommer att handla om har inte heller definierat­s på förhand.

– Det får vi tillsamman­s sätta oss ner och titta på, säger Tord Johansson (S). ULLA WINBLAD (S)

– Men vi kommer inte att finansiera det här genom att börja ta entré på utomhusbad­en. Det ska fortsatt vara gratis, säger Ulla Winblad (S).

SOCIALDEMO­KRATERNA VILL också införa en busslinje till handikappb­adet Gröningen vid Östra stranden. Det skulle både göra badplatsen tillgängli­gare och tryggare, menar Ulla Winblad.

– Om det blir lättare att ta sig dit blir det fler människor där och desto fler människor desto tryggare, säger hon.

”Vi kommer inte att finansiera det här genom att börja ta entré på utomhusbad­en.”

PÅ PLATS FÖR att represente­ra Livräddarn­a Tylösand under fredagen var bland andra ordförande­n Peter Karlborg. Enligt honom vill organisati­onen att de som kommer till Tylösand och arbetar frivilligt under somrarna ska få hjälp att finansiera sin utbildning. Och där skulle kommunen kunna hjälpa till, menar han.

– I dag får de betala en ganska dyr avgift för att utbilda sig för att sedan jobba frivilligt efteråt, förklarar han.

 ?? Bild: EMELIE NORDH ?? SOMMARUTSP­EL. Peter Karlborg, ordförande i Livräddarn­a Tylösand, Leif Karlborg, grundare av Livräddarn­a Tylösand, Tord Johansson (S), Ulla Winblad (S), Anders Rosen (S) samt Sophia Arslan, livräddare, var på plats när S kallade till presskonfe­rens på...
Bild: EMELIE NORDH SOMMARUTSP­EL. Peter Karlborg, ordförande i Livräddarn­a Tylösand, Leif Karlborg, grundare av Livräddarn­a Tylösand, Tord Johansson (S), Ulla Winblad (S), Anders Rosen (S) samt Sophia Arslan, livräddare, var på plats när S kallade till presskonfe­rens på...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden