Hallandsposten

Stora Enso bjuder in till husesyn

- SARA KAPPELIN 010-471 50 75 sk@hallandspo­sten.se

Även i sommar finns det möjlighet att gå en guidad tur på Stora Enso. Utveckling­sadministr­atör Inger Andersson berättar vad man kan vänta sig att få se.

–Vi visar vårtidning­s pappersfab­rik och går igenom vår biokomp o si t anläggning. Där gör vi vår nya produkt där vi blandar träfiber och plast, säger Inger Andersson.

Inför besöket kan det vara bra att förbereda sig lite.

– Det är bra att ha bra kläder, bra skor och god fysik. Turen kommer vara både utomhus, inomhus och delvis genom trånga passager och bullrig miljö.

TUREN ERBJUDS VARJE tisdag från den 10 juli till den 14 augusti och beräknas ta cirka två timmar. Turerna är gratis, men kräver förbokning.

–Vi tar max 20 personer och det är först till kvarn som gäller.

Åldersgrän­sen är 12 år och under 18 år krävs målsmans sällskap.

PRIVATPERS­ONER erbjuds bara guidningen sommartid.

– Resterande året gäller det bara för elever, studenter och kunder.

Turerna sker på svenska, men vid de två första finns det möjlighet till dansk översättni­ng och vid de tre senare finns det möjlighet till engelska.

”Vi visar vårtidning­spappersfa­brik och vår biokomp o si t anläggning .”

INGER ANDERSSON utveckling­sadministr­atör

 ?? Bild: SARA KAPPELIN ?? FÖRBEREDEL­SER. Inger Andersson är utveckling­sadminstra­tör på Stora Enso och tipsar om att det kan vara bra att ha bra skor och god fysik inför guidningen.
Bild: SARA KAPPELIN FÖRBEREDEL­SER. Inger Andersson är utveckling­sadminstra­tör på Stora Enso och tipsar om att det kan vara bra att ha bra skor och god fysik inför guidningen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden