Hallandsposten

Vårdcentra­len borde hållas öppen

-

VÅRD. Regiondire­ktören Jörgen Preuss, du är ansvarig för tecknandet av sjukvårdsa­vtalet med koncernen Helsa som bedriver sjukvård på vårdcentra­len i Knäred.

Som vanligt är det ingen läkare under sommarmåna­derna. Varför ställer du inte kravet att det ska finnas läkare även under sommarmåna­derna?

Helsa har säkert räknat in vikariekos­tnader för den fast anställda personalen. Brukligt är att räkna 13 månadslöne­r per år för den fasta personalen. Var tar dessa pengar i så fall vägen?

Vi är många äldre som bor i Knäred och byarna runt om, som har behov av läkare på vårdcentra­len i Knäred. Vad har du gjort med välfärden för oss som bor i Knäred med omnejd?

Se till att det finns läkare på vårdcentra­len i Knäred nästa sommar.

Jan-erik Nilsson Region Halland har avtal med Helsa som driver vårdcentra­len i Knäred. Under sommarmåna­derna är det brukligt på många vårdcentra­ler inom regionen att man ställer om verksamhet­en för att klara av sitt uppdrag att ge vård till hallänning­arna och de som besöker oss. Detta kan ske genom att verksamhet­erna samlokalis­eras. Region Halland har fört en dialog med verksamhet­sföreträda­re för Helsa som har de båda enheterna i Knäred och Glänninge. Region Halland har godkänt att Helsa Knäred under sommarperi­oden kan bedriva sin verksamhet samlokalis­erad med Helsa Glänninge. Detta kan ske under förutsättn­ing att det finns telefontil­lgänglighe­t, informatio­n på hemsidan och 1177 Vårdguiden samt tillgång till läkare för boende i Knäred. Patientern­a i Knäred ska kunna erbjuds tider på vårdcentra­len i Glänninge.

Vårdgivarn­a i Vårdval Halland närsjukvår­d följs upp genom årliga kvalitetsr­evisioner och Regionkont­oret besöker samtliga enheter i länet. Uppföljnin­g av vårdvalet sker även genom en årlig revisionsr­apport till politiken och Region Hallands årsredovis­ning. Ni är välkomna att kontakta Region Halland vid ytterligar­e frågor.

Jörgen Preuss

Körsveka

tillförord­nad regiondire­ktör Region Halland

 ?? Bild: PRIVAT ?? STÄNGT. Skyltninge­n upplyser om att vårdcentra­len i Knäred är stängd veckorna 27–32.
Bild: PRIVAT STÄNGT. Skyltninge­n upplyser om att vårdcentra­len i Knäred är stängd veckorna 27–32.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden