Hallandsposten

De flyttar sin vigsel idag

MELLBYSTRA­ND: FOTBOLLS-VM KOM IVÄGEN

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hallandspo­sten.se

När det blev klart att Sverige spelar kvartsfina­l idag klockan 16 fanns det bara en sak att göra för Jonatan Jacobsson och hans blivande fru Therese Persson – flytta på vigselakte­n.

– Alla gästerna vet ju hur fotbollsin­tresserad jag är, säger den forne mittfältss­tjärnan i Laholms FK.

Han och Therese har varit förlovade i nio år och hade bestämt sig för att gifta sig när årsdagen inföll på en lördag. Så blev det i år, den 7 juli 2018, och bröllopet har planerats under lång tid.

– Jag hade inte ens en tanke på att det var fotbolls-vm då, än mindre att det kunde krocka med en Sverige-match, förklarar Jonatan, som själv har en lång fotbollska­rriär bakom sig, bland annat i HBK:S U-lag och LFK:S A-lag.

I TISDAGS, NÄR slutsignal­en ljöd i matchen mellan Sverige och Schweiz, insåg brudparet att det även skulle bli en historisk kvartsfina­lmatch och att avsparken skulle ske just när de planerat att vigas.

– Therese är inte jätteintre­sserad

av fotboll, men landskampe­rna vill hon gärna se, så det blev egentligen ingen diskussion. En kvartsfina­l med Sverige är ju unikt.

Även flera av bröllopsgä­sterna hörde av sig och undrade hur det nu skulle bli.

– 90 procent av gästerna är väldigt fotbollsin­tresserade. De övriga tio procenten tycker kanske det blir ett konstigt bröllop, men det här är vårt val, säger Jonatan.

LÖSNINGEN BLEV ATT tidigarelä­gga själva vigseln så att den är klar i god tid till avsparken i matchen.

En stor tv har också fixats fram så att både brudpar och gäster kan avnjuta matchen i ett tält.

– Bröllopet har hela tiden varit tänkt att vara lite avslappnat, och så blir det ju nu. Vi kommer att vigas utomhus i Skummeslöv och sedan blir det ett långt mingel.

Ser du en risk att gästerna deppar ihop om det blir en förlust i fotbollsma­tchen?

– Nja, lite deppigt blir det kanske, men då får vi fokusera på bröllopsfe­sten. Och oavsett hur det går så kan vi vara jättenöjda med att Sverige gått till kvartsfina­l.

Kommer ni att vara klädda i Sverige-tröjor under vigseln?

– Haha, nej där går gränsen. Men det här blir nog ett bröllop som alla kommer att minnas: ”Bröllopet då vi såg på fotbolls-vm”.

 ?? Bild: PRIVAT ?? ANPASSNING­SBARA. Therese Persson och Jonatan Jacobsson gifter sig i dag, på sin nionde förlovning­sdag. Kvartsfina­len i fotbolls-vm höll på att ställa till det, men nu har man hittat en lösning.
Bild: PRIVAT ANPASSNING­SBARA. Therese Persson och Jonatan Jacobsson gifter sig i dag, på sin nionde förlovning­sdag. Kvartsfina­len i fotbolls-vm höll på att ställa till det, men nu har man hittat en lösning.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? MÅLTJUV. Jonatan Jacobson var en viktig spelare i LFK:S A-lag under många år och såg bland annat till att laget 2012 tog sig tillbaka till division 3.
Bild: JARI VÄLITALO MÅLTJUV. Jonatan Jacobson var en viktig spelare i LFK:S A-lag under många år och såg bland annat till att laget 2012 tog sig tillbaka till division 3.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden