Hallandsposten

Hallberg matchvinna­re åt Hyltebruk

- PIERRE CARLSSON pica@hallandspo­sten.se

Hanna Hallberg blev matchvinna­re för Hyltebruk när hon gjorde två snabba mål i derbyt mot Torup/rydö på Örnvallen. Torup hämta sig aldrig efter de tidiga målen och matchen slutade med Hyltebruks­eger 2–1.

HYLTEBRUK TORUP/RYDÖ 2 1

Fredag kväll innebar ett viktigt derby i botten av division 3. Två tidiga mål skulle fälla avgörandet för Hyltebruks räkning mot Torup/ Rydö.

Nästan direkt i matchinled­ning gjorde hemmalaget 1–0 när Hanna Hallberg fick ett läge i straffområ­det. Hon rullade kontroller­at in matchens första mål under motståndar­målvakten Agnes Andersson.

Hanna Hallberg skulle fem minuter senare påpassligt vara framme när en hög boll ställde Agnes Andersson och Hallberg petade in sitt andra mål för dagen.

– Jag får erkänna att det var lite tur. Jag stod rätt och sparkade bara in dem. Det var inte så mycket mer än så.

Efter målen tog sig Torup/rydö sig in i matchen mer och mer och kunde skapa ett par målchanser själva.

Andra halvleken fortsatte där den första slutade, med ett jämnt spel där bägge lagen kunde hitta fram till målchanser. Torup/rydö fick också chansen att komma tillbaka in i matchen när en skruvad hörna från Moa Carlsson ställde hemmamålva­kten Sara Wilhelmsso­n och gick in i mål via målvaktens handskar. Målet tände Torup/rydö hopp, men trots ett par hörnor i slutet av matchen fick man inte in bollen och Hyltebruk kunde ta alla tre poäng.

Matchvinna­ren Hanna Hallberg var nöjd med segern efteråt.

– Det känns jättebra. Särskilt att vinna i ett derby och vi behövde tre poäng, så det känns jättebra.