Hallandsposten

Hallå där...

-

Janne Bark, som var med och startade rockbandet The Husbands i mitten på 80-talet. I kväll kommer de till krogen The Dubliners i Halmstad för att rocka loss.

* Hallå Janne! Jag är född 1987 och kunde alltså inte se er på det goda 80-talet, vad missade jag? – Haha, men såhär är det: The Husbands grundades 1986 och grundmedle­mmarna är jag, Lasse Lindbom, Niklas Strömstedt och Niels Nordin. I början hade vi gig på många olika ställen, och vi blev avrådda att spela i Halmstad på grund av att folk sa att det var en död stad. Men vi tänkte ”äh – vi gör ett försök”. Sakta men säkert fick vi en stor publik. Det är lite kul för det finns en gammal bild tagen på Stora torg 1985, och det är inte en kotte på plats. Sedan finns det en bild från samma tid och plats 1987, och det är helt fullt med folk. Det var nämligen när vi spelade.

* Vad bjuder ni på för typ av konsert? – I kväll är det jag, Lasse Lindbom, Pelle Alsing och Mats Gaffa Karlsson som möter publiken. Vi var ett rockband så det blir stökigt med både dans, hopp, skrik och sång. På 80-talet gjorde vi covers på akutella låtar, men spelade även låtar från ett tidigare skede. Vi gjorde om musiken lite, och på lördag uppträder vi med låtarna som vi körde när bandet började. Det blir som förr – förutom att vi är ”lite” äldre då.

 ??  ?? THE HUSBANDS. På det goda gamla 80-talet rockade Lasse Lindbom och Janne Bark loss.
THE HUSBANDS. På det goda gamla 80-talet rockade Lasse Lindbom och Janne Bark loss.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden