Hallandsposten

Nästan hundra seniorer buggade ner till Laxön under söndagens danskvälls­premiär.

- MICHAEL LARSSON Mer på webben Se fler bilder på hallandspo­sten.se

Det blev en strålande premiär för söndagsdan­sen på Laxön. Nästan hundra seniorer buggade ner till dansbanan för att lyssna på bandet ”Elvis 4 ever” som bjöd på toner från förr.

Vid sidan av entrén till utedansban­an på Laxön står Britt-marie Hindgren. Hon har precis dansat loss till lite gammeldans och tar en nypa frisk luft.

– Det här var fantastisk­t roligt! Men det är synd att det är så få män här, för då gäller att vara på tårna om man vill få dansa, säger hon.

Söndagsdan­sen är en ny tillställn­ing för i år som arrangeras i ett samarbete mellan Laxön och IOGT. Under juli månad får Halmstadbo­rna en chans att vandra längs minnenas allé till toner från förr.

– VI VILLE försöka väcka liv i Laxön och det populära kulturstäl­le som många av våra äldre växte upp med. Mina föräldrar, till exempel, besökte ofta söndagsdan­sen på Galejan, och vi tänkte ”varför inte försöka dra i gång det igen?”, säger arrangören Jan Peter Kleman.

Under söndagen stod 50- och 60-talet i fokus när bandet ”Elvis 4 ever” spelade. Namnet till trots bjöds det även på dansband, gammeldans och schlager.

– Det här var bättre än väntat. Jag var rädd att de bara skulle spela Elvis-låtar, säger Hans Andersson. Varför är det så få män här?

– Det är som det brukar när det är dans. Det finns alldeles för många gamla träbockar som sitter hemma i stället.

Förra tisdagen var det smygpremiä­r för danskvälle­n och arrangörer­na fick då ett bra gensvar från deltagarna. Under söndagen var det premiär på riktigt och närmare ett hundratal seniorer hade tagit sig ner till Laxön för att ta dansa bugg och foxtrot.

”Det här var fantastisk­t roligt! Men det är synd att det är så få män här.”

BRITT-MARIE HINDGREN

– DET ÄR jättekul att få komma ut och dansa lite. För oss seniorer finns det ju inte så mycket aktivitete­r annars, så det här är verkligen toppen, säger Gunnel Haraldsson.

Maken Sören Haraldsson håller med:

– Det var ju så tråkigt det som hände med Galejan. Men nu har vi fått den här söndagsdan­sen och jag hoppas det sprider sig, säger han.

 ??  ??
 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? PREMIÄR. Utedansban­an på Laxön fylldes under söndagen med dansglada seniorer. Söndagsdan­sen kommer pågå under hela juli månad.
Bild: JOHAN PERSSON PREMIÄR. Utedansban­an på Laxön fylldes under söndagen med dansglada seniorer. Söndagsdan­sen kommer pågå under hela juli månad.
 ??  ?? NÖJDA. ”Det här var jätterolig­t, vi seniorer i Halmstad behöver mer av den här varan”, tycker paret Gunnel och Sören Haraldsson som deltog i dansen.
NÖJDA. ”Det här var jätterolig­t, vi seniorer i Halmstad behöver mer av den här varan”, tycker paret Gunnel och Sören Haraldsson som deltog i dansen.
 ??  ?? FIKPAUS. Efter några danser är det viktigt att ladda batteriern­a. Hans Andersson och Anna-greta Johansson avnjuter en fika i solen.
FIKPAUS. Efter några danser är det viktigt att ladda batteriern­a. Hans Andersson och Anna-greta Johansson avnjuter en fika i solen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden