Hallandsposten

KLIPP

-

* Även retoriken är annorlunda hos ledande kristdemok­rater i dag. Det är tuffa ordval och hårda besked i stället för att nyansera debatten med mellanmäns­kliga perspektiv. För bara några år sedan hade kristdemok­rater svarat att Kristdemok­raterna var ett icke-socialisti­skt mittenpart­i. I dag säger man sig i stället vara ett tydligt högerparti. Det märks inte minst i bytet av logga: från en ofullkomli­g blomma till ett inramat KD i mörkblå färg.

Marcus Åsling i Gefle Dagblad (lib)

* Det här är egentligen ingenting nytt. När det tar i genomsnitt 7-8 år för en nyanländ att komma i arbete drömmer varje politiker om olika typer av snabbspår. Men återigen, även detta är värt en diskussion över blockgräns­en efter valet i höst. Att bara titta på när samhället delar sig är inget alternativ längre. Det måste finnas hopp för de mest utsatta, men för en växande andel av de svenska tonåringar­na finns bara hopplöshet.

Johan Rudström i Upsala Nya Tidning (lib)

* Allt detta är känt i såväl socialdemo­kratiska som moderata kretsar. Samtidigt leder utspelsstr­essen till ett behov av att uppfattas sätta hårt mot hårt, snarare än att ägna sig åt mesigheter som livsmedels­kontroll, insatser från kronofogde­n och tillsyn av tobaksförs­äljning. Gängbrotts­ligheten är högaktuell – men framstår allt mindre som en vettig valfråga.

Daniel Braw i Barometern OT (moderat)

Domstolen har efter en så kallad lagprövnin­g funnit att beredninge­n av lagförslag­et i den del det avser sänkt beviskrav för identitet varit så bristfälli­g att lagstiftni­ngen i denna del inte får tillämpas. Migrations­domstolen i Malmö, om att den så kallade gymnasiela­gen inte går att tillämpa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden