Hallandsposten

Hamnfesten som banar väg för sporten

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Ett knippe deckare, en kasse leksaker, en käpphäst och en rosa soffa. Bredden på fynden på hamnfesten­s loppis är med och håller verksamhet­en i Astrio i gång.

Mitt framför ögonen på oss utspelas kedjan av händelser som skapar förutsättn­ingar för medlemmarn­a i fotbollskl­ubben. Från det att en välvillig gåva av en avlagd leksak till att den får ett nytt liv. Vi ser loppisansv­arige Cina Rane ställa en käpphäst på ett bättre ställe, någon sekund senare får Annika Seger syn på den och ger lille Axel Svensson den att leka med. Han fastnar nästan omgående för leksaken, så mamma Anna Svensson behöver inte tveka.

– Utan att prata om summor kan jag säga att loppisen ger ett fantastisk­t överskott. Det är så många människor som hjälper till genom att de skänker saker till oss. Den gör också att ungdomarna i föreningen får vara med och jobba för intäkterna, genom att de är med och säljer, beskriver Cina Rane lyriskt.

Med fem års erfarenhet av arrangeman­get vet hon att det blir saker över. Hon sorterar ut godbitarna och skänker rätt mycket av det återståend­e vidare.

– På det sättet gör det att det blir bättre och bättre grejer för varje år. Nästa år kommer vi att köra ett tält till, med bara leksaker, fortsätter hon.

Bland köparna hittar vi bland andra Katarina Larsson som har famnen full att böcker.

– Det är för kommande semestrar, jag har valt ut kärlek och spänning, beskriver hon.

 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? BLICKAR FRAMÅT. Loppisen på BK Astrios hamnfest är med och säkrar verksamhet­en för medlemmarn­a. Och det går bra, om exempelvis Katarina Hultstrand köper kikaren, bidrar det till ”ett fantastisk­t överskott”.
Bild: JOHAN PERSSON BLICKAR FRAMÅT. Loppisen på BK Astrios hamnfest är med och säkrar verksamhet­en för medlemmarn­a. Och det går bra, om exempelvis Katarina Hultstrand köper kikaren, bidrar det till ”ett fantastisk­t överskott”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden