Hallandsposten

Dåligt underbyggt beslut att torrlägga fontäner

-

KULTUR. Vattenkons­ten i Laholm förbryllar – en fontän tycks inte beröras av förbudet. Vid de torrlagda informeras inte så som kommunen pedagogisk­t gjorde i fjol i samma situation.

Jag vill härmed redovisa mina argument till kulturoch utveckling­snämnden (KUN) vilka till stor del sammanfall­er med den lågmälda folkstorm för vattenkons­ten som råder i Laholm.

KUN:S ordförande tog på delegation beslut om torrläggni­ng (en möjlighet för ordförande vid akuta brådskande ärenden). Vattnet i Lagafontän­en på stortorget varade gott och väl fram till KUN:S ordinarie möte men tullades på av nylagd gräsmatta på torget.

Beslutet var dåligt underbyggt. Bland annat hänvisades till att annat än dricksvatt­en skulle förstöra munstycken i fontänen (den gick hela förra sommaren med sjövatten?) LBVA tillhandah­åller tekniskt egentligen kommunalt vatten men utan drickvatte­nstatus till verksamhet utan konsumtion. Det handlar om enkel logistik för transport från punkt A (vattenkios­ken) till punkt B (fontänen). Hur svårt kan det vara? Det handlar om god vilja och sunt bondförstå­nd.

Gunnar Gullander

 ?? Bild: JONATAN GERNES/ARKIV ?? TORR VATTENKONS­T. ”Vattenkons­ten i Laholm förbryllar”, menar insändarsk­ribenten.
Bild: JONATAN GERNES/ARKIV TORR VATTENKONS­T. ”Vattenkons­ten i Laholm förbryllar”, menar insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden