Hallandsposten

Bure på efterkälke­n i årets kortbane-sm

- LINDA WEINSTOCK

”Jag låg topp 20 och loppet var inne i ett skede där det började hända saker. Vi var inne på ett snabbt varv och då brukar det hända grejer. Loppet gick i riktigt hög fart när jag vurpade.”

NICKLAS NILJA

Johan Svensson blev bästa Halmstadcy­klist med sin 17:e plats när SM över kortdistan­s avgjordes på Gröningen i Helsingbor­g under lördagen. Flera av cyklistern­a tvingades att bryta tävlingen.

Blott tre av de manliga Halmstadcy­klisterna tog sig i mål när SM över kortdistan­s avgjordes under lördagen. Totalt bröt 26 av de 75 startande manliga cyklistern­a på den 1,95 kilometer långa banan runt Gröningen.

CK BURE HADE den främsta placeringe­n där Johan Svensson slutade på en 17:e plats.

Christoffe­r Wall, Halmstad CK slutade 21:a och Peter Carlsson, CK Bure, cyklade in på en 39:e plats.

För övriga deltagare blev det ett avbrutet lopp som facit efter Smtävlinga­rna i Helsingbor­g.

CK Bures Nicklas Nilja fick bryta tävlingen med en kvart kvar.

– I sista kurvan vurpade en Motalacykl­ist som låg två placeringa­r före mig, säger Nilja och fortsätter:

– Jag hade inget val utan körde in i ryggen på honom och voltade över cykeln.

NILJA KLARADE SIG undan med skrubbsår men tvingades bryta loppet.

– Jag låg topp 20 och loppet var inne i ett skede där det började hända saker. Vi var inne på ett snabbt varv och då brukar det hända grejer. Loppet gick i riktigt hög fart när jag vurpade, säger han.

Även Anton Dahlblom, Sebastian Petersson och Jens Svensson fick samtliga bryta i Helsingbor­g.

För Dahlblom var det en annorlunda tävling på flera sätt.

– Vi juniorer fick köra med eliten och det gick verkligen undan, berättar han och fortsätter:

– Jag hängde med i 40 minuter sedan gick det för fort, säger Dahlblom som beger sig till EM i Brno, Tjeckien, kommande vecka.

HERRKLASSE­N VANNS AV överraskni­ngen Emil Andersson, Giro Cycle Club.

Caroline Andersson, Halmstads CK, var också på plats och tävlade i helgen.

Det blev ett jämnt lopp och ett sekunddram­aavgjorde i täten.

Frida Knutsson, Team Ormsalva Athl. vann damernas lopp där Andersson till slut slutade på en 18:e plats.

?? Bild: LINDA WEINSTOCK ?? FICK BRYTA. Både Nicklas Nilja och Anton Dahlblom fick bryta Sm-loppet över kort distans i Helsingbor­g.
Bild: LINDA WEINSTOCK FICK BRYTA. Både Nicklas Nilja och Anton Dahlblom fick bryta Sm-loppet över kort distans i Helsingbor­g.