Hallandsposten

Chefens tomt är till salu

- JONATAN GERNES

Laholms kommunchef Peter Andreasson vill ha fem miljoner kronor för sin tomt vid havet.

Fem miljoner kronor. Så mycket begär kommunchef­en Peter Andreasson för sin villatomt i Mellbystra­nd. För två år sedan var utropspris­et för samma fastighet 3,9 miljoner.

Den 1 410 kvadratmet­er stora småhustomt­en har bytt ägare tre gånger de senaste två åren.

Peter Andreasson fick hosta upp 4,3 miljoner kronor när han föll för det attraktiva strandläge­t i juli förra året. Tanken var att han skulle bygga hus och slå ner bopålarna där, men nu ska han i stället sluta som kommunchef i Laholm och har lagt ut tomten till försäljnin­g. Utgångspri­s: 4 950 000 kronor. Som ägare har Andreasson låtit forsla bort den gamla k-märkta Svend Bøgh-andersen-stugan, fyllt upp med rivningsma­ssor och sand, och sökt bygglov för ett modernt enplanshus som dock överklagat­s av en granne.

MÄKLAREN HÅKAN DANFORS får nu sälja tomten för tredje gången. Han tycker inte att prisutveck­lingen är anmärkning­svärd.

– Om du kollar i beskrivnin­gen ser du vad som är lagt ner på tomten. Vi har två tomter till som ligger i det häradet, en lite billigare och en lite dyrare. Det är så unika lägen att folk inte säljer, om de inte får betalt, säger Håkan Danfors.

Fastighets­priserna närmast havet har skjutit i höjden de senaste åren. ”Sådan mark tillverkas inte längre”, som mäklaren uttrycker det.

Kommunchef­stomten ligger i första raden med bredsidan mot sanddyner och hav. Ett A-läge med ”fantastisk obruten utsikt över Laholmsbuk­ten”, enligt annonsen.

– Bara till en rad bakom skiljer det en till två miljoner. Första raden är första raden, det kommer ingenting framför, säger Håkan Danfors.

A-lägen är som värdefulla­st utan hus på tomten, uppger han.

– Förhålland­evis högst priser är gamla dåliga sommarstug­or som går att riva utan skrupler och tomma tomter. För där kan du göra vad du vill. Mest för pengarna får du om du köper en äldre villa.

TILL SALU-SKYLTEN SATTES upp för fem dagar sedan. Intressera­de har redan hört av sig.

– Normalt sett tar det lite tid att sälja. Tomter är speciellt. Man sitter hemma på kammaren, ritar och skissar innan man rätt vad det är slår till, säger Håkan Danfors.

 ??  ??
 ?? Bild: DANFORS FASTIGHETS­FÖRMEDLING ?? I FÖRSTA RADEN. Kommunchef­en ska lämna kommunen och säljer sin tomt i södra Mellbystra­nd. Ett A-läge närmast sanddynern­a och havsstrand­en.
Bild: DANFORS FASTIGHETS­FÖRMEDLING I FÖRSTA RADEN. Kommunchef­en ska lämna kommunen och säljer sin tomt i södra Mellbystra­nd. Ett A-läge närmast sanddynern­a och havsstrand­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden