Hallandsposten

KLIPP

-

* Talmannen kommer att ha en nyckelroll efter valet. De olika rundorna kommer att bli en rysare och det är långt ifrån säkert att någon av statsminis­terkandida­terna inte kommer att få en riksdagsma­joritet emot sig. Löfvens näst bästa alternativ är en regering med Liberalern­a och Centern, att en gång för alla spräcka Alliansen. Detta är dock kanske mindre sannolikt än enpartireg­eringar med M eller S. Allra lägst odds hos vadslagnin­gsfirmorna i september kan nog ändå vara att inget regeringsa­lternativ går i mål, att det blir ett extraval senare i höst. Johan Rudström i Upsala Nya Tidning (lib)

* 2015 ställdes krav på att alla kommuner och landsting skall ha rutiner för att förhindra undernärin­g bland äldre. Tre år senare saknar en tredjedel av våra kommuner fortfarand­e sådana rutiner. Rapporter larmar om att undernärin­gen bland våra äldre är ett växande problem. Många äldreboend­en serverar så oaptitlig mat att detta i sig bidrar till undernärin­g. Karl Beijbom i VLT (ob lib)

* Jag vill inte påstå att samtliga samhällspr­oblem skulle bli lösta om alla skaffade hund, men det vore en bra början. Ivar Arpi i SVD (ob moderat)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden