Hallandsposten

Nödvändig renovering klar till slut

- JENNIFER LAST

Behovet var stort. De offentliga toalettern­a har nu fått ett rejält upplyft.

Renovering­en av de offentliga toalettern­a är i sitt slutskede. Slottspark­ens toalett står klar och de andra väntas bli klara inom den närmsta veckan. Budgeten för toalettren­overingarn­a var avsatt till en miljon kronor och finansiera­s genom skattepeng­ar. Enligt Sofia Warpman, avdelnings­chef på teknikoch fritidsför­valtningen, har man hållit sig inom ramen.

– Det här är investerin­gsmedel som är avsatt för ändamålet. Vi har hållit oss till budgeten med marginal, säger hon.

FÖRUTOM EN INVÄNDIG totalrenov­ering har även betalfunkt­ionen förbättrat­s, förutom toaletten på Lilla torg som förblir gratis. Nu är det inte längre någon kontanthan­tering utan de tio kronorna betalas i stället via swish, sms eller internet.

– Vi har haft problem med skadegörel­se. Man ville komma åt kontantern­a, helt enkelt. Dessutom slipper vi nu ha personal som ska hantera mynt vilket inte är att rekommende­ra, säger Sofia Warpman.

I NULÄGET HAR man ökat städfrekve­nsen för att bevara toalettern­a i befintligt skick. I ett senare skede ska det utvärderas om det behövs fler åtgärder.

– I så fall kan det bli aktuellt att öka patrulleri­ng. Det föregår även diskussion­er kring bemannade toaletter. Det finns ett tänk, men inget är bestämt. Det ligger inte i planeringe­n och ingår inte i den här budgeten, men vi har börjat titta på det, säger Sofia Warpman.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? INGET SKITJOBB. Sofia Warpman och Bengt Kenneryd från Teknik- och fritidsför­valtningen är nöjda med resultatet av de renoverade toalettern­a i centrum.
Bild: JARI VÄLITALO INGET SKITJOBB. Sofia Warpman och Bengt Kenneryd från Teknik- och fritidsför­valtningen är nöjda med resultatet av de renoverade toalettern­a i centrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden