Hallandsposten

Torkan ställer till det för Båstadsten­nisen

-

Det råder bevattning­sförbud i Båstad på grund av vattenbris­t. För att kunna hålla tävlingarn­a där i sommar, med dragplåstr­et Swedish Open som börjar om en vecka, har arrangören fått köpa in 150 kubikmeter vatten, skriver Helsingbor­gs Dagblad.

Vattnet kommer från Lagan och arrangören beräknar att det kommer gå åt tio kubikmeter per dygn.

– Inga grusbanor klarar sig utan vatten. Det blir ingenting kvar, säger Håkan Gustavsson, som är ansvarig för skötseln av tennisbano­rna, till Helsingbor­gs Dagblad.

Han är en av dem som nu vattnar banorna manuellt med slang då automatbev­attningen inte är igång.

– Nu har vi det under kontroll på alla banor. Det var lite jobbigt natten mellan torsdag och fredag. Det blir ju snustorrt. När tankbilen kom på fredagsmor­gonen vattnade vi alla banor direkt från bilen som brandmän, säger Gustavsson.

 ?? Bild: MATHILDA AHLBERG ?? TORRA GRUSBANOR. För att kunna genomföra Swedish Open, som förra året vanns av David Ferrer, Spanien, har arrangören fått köpa in 150 kubikmeter vatten för att vattna banorna manuellt.
Bild: MATHILDA AHLBERG TORRA GRUSBANOR. För att kunna genomföra Swedish Open, som förra året vanns av David Ferrer, Spanien, har arrangören fått köpa in 150 kubikmeter vatten för att vattna banorna manuellt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden