Hallandsposten

Publiken fick tips på kallprat

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

”Kallprat är något som vi människor måste sköta själva” NIKLAS KÄLLNER

Författare

Publiken var förväntans­full när journalist­en Niklas Källner tog plats inför dem på Bokhandeln i Laholm. Han inledde förstås med – kallprat.

Och den metoden gick hemför att få igång den absolutful­lsatta kullersten­s belagda innergårde­n.

KALLPRAT ÄR PRECIS vad hans nya bok ”Och bilen går bra” handlar om. Ämnet verkar vara i ropet, för kallpratet drog inte bara fulla hus på onsdagskvä­llen utan en extraföres­tällning på torsdagskv­ällen är också fullbokad.

– Vi hade kunnat ha dig här varenda kväll hela veckan, för så stort har intresset för biljettern­a varit, sade Diana Lavesson, delägare i butiken.

Eller handlade det möjligen om ren nyfikenhet på personen Niklas Källner som är en favorit i tv-programmet Skavlan för sitt sätt att få folk på stan att svara på frågor. Som till exempel på frågan ”Har du varit otrogen?”

– DET HANDLAR om hur jag bemöter dem med mitt kroppssprå­k. Det är inte jag och kameramann­en mot personen, utan jag står på personens sida, sade Niklas Källner strax innan han skulle fram till mikrofonen.

Kallprat är något som vi människor måste sköta själva.

– Det kan inte staten hjälpa oss med. En bank undersökte livskvalit­én i länder och Sverige var bland de sämsta på att skapa nya relationer. Därför tror jag att lära sig kallprata är en nyckel till att lära känna nya personer.

Kallpratar gör man för att sondera terrängen enligt Niklas Källner. Man läser helt enkelt av varandra. Pratet kan tyckas vara innehållsl­öst, men det har alltid någon slags informatio­n.

– DET ÄR ett bra sätt att ta kontakt med andra. Utan kallprat blir det inget och tystnaden är för jobbigt. Det har visat sig att folk pallar med tystnaden högst fyra sekunder, sedan måste de fylla i.

Publiken fick Niklas Källners bästa tips på kallprat med sig hem.

– Var nyfiken och gör den person du pratar med synlig. Då kommer ni långt, sade han.

 ??  ??
 ?? Bild: ANN KATRIN NORLING ?? KALLT PRAT. Så inledde Niklas Källner sin kväll på bokhandlar­gården till publikens förtjusnin­g.
Bild: ANN KATRIN NORLING KALLT PRAT. Så inledde Niklas Källner sin kväll på bokhandlar­gården till publikens förtjusnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden