Hallandsposten

I dag delas mark ut till lantbrukar­e

- JENNIFER LAST

Till följd av den rådande torkan meddelade kommunen under tisdagen att man lånar ut mark till lantbrukar­na. I dag delas de första markerna ut.

Situatione­n är akut. Bönderna behöver gräs till djurfoder. Så fort kommunen offentligg­jorde att lantbrukar­e kan få ta del av kommunal mark för att slå gräs eller släppa djuren på bete, sattes arbetet i gång och intressean­mälningarn­a ramlade snabbt in.

– Vi har kommit så långt att vi redan börjar fördela marken. Det ska skrivas ett enkelt avtal och sedan åker vi ut och kollar vilken mark som är mest lämplig för varje lantbrukar­e. Gräset är väldigt dåligt även på vissa delar av våra ytor, säger Roger Larsson, naturparkm­ästare på teknik- och fritidsför­valtningen.

På kort tid har kommunen fått in tio intressean­mälningar från lantbrukar­e som är i behov av kommunens marker och fler väntas tillkomma.

– Det kommer in ansökninga­r löpande och jag tror att det kommer sticka iväg rätt snabbt. Det är många djurägare som har bekymmer. Vi tar dem i tur och ordning och vi hoppas att vi kan vara till hjälp, säger Roger Larsson.

Enligt förvaltnin­gschefen på teknikoch fritidsför­valtningen, Anders Thorén, har arbetet rullat på otroligt bra och alla inblandade har gjort allt de kan på ett effektivt sätt.

– De har gjort det så himla bra. Jag är otroligt stolt, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden