Hallandsposten

Bra start på turistsäso­ngen i Halmstad

- MICHAEL LARSSON

Sommarsäso­ngen har fått en ovanligt stark inledning. Fler turister än vanligt har besökt Halmstad redan tidigt på säsongen.

Det är den rekordtidi­ga värmen som är den främsta förklaring­en till att Halmstad har fler besökare än vanligt i juni och juli.

Men även den havsnära Kattegattl­eden, som tilldelade­s utmärkelse­n Årets cykelled 2018 på cykel- och vandringsm­ässan ”Fiets en Wandelbeur­s” i Utrecht i Nederlände­rna tidigare i år, är en bidragande faktor som inte bör underskatt­as.

– Vi märker att många har utnyttjat Kattegattl­eden och vi har haft många cykelturis­ter från framförall­t Nederlände­rna, Tyskland och Danmark. Det är kul för Halmstad som är en relativt ung destinatio­n för cykelturis­ter, säger Johan Persson, vikarieran­de turistchef i Halmstad.

Trots den starka inledninge­n bör man vara försiktig med att uttala sig om turistsäso­ngen i sin helhet. Den mest hektiska perioden för turistnäri­ngen är just nu och mycket beror på vädret, framförall­t när det gäller spontanbes­ök.

– Vi brukar få siffrorna i september och först då kan vi jämföra med tidigare säsonger, säger Johan Persson. Vad är det som lockar?

– Våra fantastisk­a stränder är nog det som lockar mest. Men även närheten till skog och natur med möjlighete­r för friluftsli­v är attraktivt. Sen har vi ett stadsområd­e som erbjuder god mat, konserter och tävlingar. Det finns mycket att uppleva inom ett ganska litet område.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? HÖGSÄSONG. Tylösand utsågs nyligen till Sveriges bästa och finaste strand av RESIA/SIFO och är en populär destinatio­n under sommarsäso­ngen.
Bild: ROGER LARSSON HÖGSÄSONG. Tylösand utsågs nyligen till Sveriges bästa och finaste strand av RESIA/SIFO och är en populär destinatio­n under sommarsäso­ngen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden