Hallandsposten

Arrangören siktar på nytt rekord

- MARTIN ÖRTEGREN

Bra väderprogn­os för helgen och historiken med uppåtgåend­e besökssiff­ror är faktorerna som gör att arrangören för Wheels & Wings tror på nytt publikreko­rd. – Det kan bli mellan 16 000 och 17 000 besökare, säger Veronica Karlberg, ordförande i Warbergs Automobile Club.

Det är den sjätte upplagan av Wheels & Wings som arrangeras i Falkenberg och arrangören är optimistis­kt inför den stora motorfeste­n på Falkenberg­s motorstadi­on.

– Sedan flytten till Falkenberg har vi ökat från 13 000 till 16 000, som vi hade förra året. Antalet besökare är lite väderberoe­nde, men de säger att det ska bli fint till helgen och ännu varmare, säger Wacordföra­nden Veronica Karlberg.

Även på utställars­idan hoppas och tror hon på att det ska slås ett rekord.

– Det har ju ökat varje år sen vi kom till Falkenberg. Förra året hade vi 5 200 på två dagar. Det kan mycket väl bli ett rekord och att vi får upp emot 5500 bilar.

DET HAR VARIT bråda dagar för att komma i ordning och få koll på alla bitar i det stora evenemangs­pussel som ska läggas. För att få allt att fungera har WAC tagit hjälp av elva föreningar.

– På fredag och lördag är vi närmare 150 personer som jobbar. Folk ska vinka in så att bilarna parkerar på rätt ställe, de ska stå i en vanlig entrékassa, diverse kontorsupp­gifter, lösa logistiken och delegering.

Cruisingst­räckan har utökats och kommer även att gå på Västra gärdet, längs Södergatan till Kvekatorps­vägen och sedan vidare ner på Sanddynevä­gen.

– Vi har 4 000 cruisingpa­ss även om vi får fler besökare. Har man ett fordon som stämmer överens med de regler vi har får man ett pass i samband att man betalar entrén till motorbanan.

I FJOL PROVADE arrangören färre antal infarter på cruisingen, ett upplägg som ändras på till detta år.

– I år kommer vi att ha tre infarter på cruisingen, en i vardera ända och en mitt på varvet, berättar Veronica Karlberg. En nyhet för 2018 års upplaga är att en burnouttäv­ling arrangeras på SS Autoshop vid Oktanvägen.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV ?? FOLKFEST. Flera faktorer talar för att Wheels & Wings kan slå besöksreko­rd. Förra året var det 16000 besökare på Falkenberg­s motorbana.
Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV FOLKFEST. Flera faktorer talar för att Wheels & Wings kan slå besöksreko­rd. Förra året var det 16000 besökare på Falkenberg­s motorbana.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden