Hallandsposten

Roberts glittriga festblåsa imponerade

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

Robert Larsson, kläddesign­er och dragshowar­tist, återvände till hemtrakter­na för att prata om sig själv på Sommarfruk­ost vid Lagan.

Han var den andre av fem personer som på tisdagar möter publiken på Gröna Hästen i Laholm.

I DAG ÄR Robert Larsson en etablerad artist i gruppen Champagne Safari som just nu repeterar inför sin nya show i Helsingbor­g.

Karriären tog rejäl fart när han fick erbjudande om att ersätta avlidne Lasse Flinkman i Christer Lindarws och After Darks sista stora produktion ”This is it” på Oscarsteat­ern i Stockholm.

– Vi spelade i två och ett halvt fantastisk­a år, säger han och berättar om hur det gick till.

– Christer Lindarw kom till Helsingbor­g för att se vår show. Ett tag efteråt blev jag inbjuden till audition i Stockholm och fick rollen. Efteråt skojade de om att jag egentligen hade varit klar för rollen, men att jag behövde svettas lite.

MEN VÄGEN TILL scenen har inte varit självklar för Robert Larsson som växte upp i Veinge.

– Jag snodde syrrans klänningar och insåg någonstans att jag inte var som andra. Det var tufft att känna sig annorlunda och bli mobbad för det, säger Robert Larsson.

Han insåg att folk var rädda för personer som inte betedde sig ”normalt”.

– Jag tänkte att varför ska deras rädsla gå ut över mig. Jag hade ingen lust att vara någon annan än mig själv och jag hade ett otroligt stöd i detta hos mina föräldrar och syskon.

FRUKOSTPUB­LIKEN SKRATTADE gott när han tryckte in sig i korsetten som framhåller den kvinnliga midjan på scenen och imponerade­s av en egendesign­ad glittrig klänning.

 ?? Bild: ANN KATRIN NORLING ?? EGEN DESIGN. Robert Larsson, hade med sig en av sina festblåsor och visade för publiken på Gröna Hästen.
Bild: ANN KATRIN NORLING EGEN DESIGN. Robert Larsson, hade med sig en av sina festblåsor och visade för publiken på Gröna Hästen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden