Hallandsposten

ENGLAND TAPPADE GREPPET

FOTBOLL: KROATIEN VÄNDE I FÖRLÄNGNIN­GEN

- TT/HP

I 68 minuter tycktes England ha full kontroll över Vm-semifinale­n mot Kroatien efter Kieran Trippiers drömmål redan efter fem minuter. Men då tog Ivan Perisic matchen till förlängnin­g.

England fick alltså den drömstart på semifinale­n som man hade drömt om. Matchklock­an visade inte ens fem minuter när Dele Alli fälldes av Luka Modric strax utanför straffområ­det.

Kieran Trippier klev fram och skruvade bollen över muren och förbi Danijel Subasic – som var chanslös på Trippiers frispark. Målet var det fjärde snabbaste målet genom tiderna i en Vm-semifinal och ett mål som öppnade upp matchen.

ENGLAND VAR DET bättre laget i den första halvleken och Harry Kane hade ett jätteläge att göra 2–0 efter en halvtimmes spel. Subasic räddade skottet från Kane, som dock fick tillbaka bollen och hade i stort sett öppet mål från snäv vinkel. Men Kanes andra skott gick via den kroatiske målvakten och stolpen.

I den andra halvleken var Kroatien mycket bättre. Trots att laget kom till spel med två raka förlängnin­gsmatcher i benen såg man betydligt piggare ut än engelsmänn­en och i den 68:e minuten kom utdelninge­n.

Efter ett högerinläg­g av Sime Vrsaljko kunde Ivan Perisic trycka sig fram framför Kyle Walker och överlista Jordan Pickford i Englands mål. Målet var Perisics andra i turneringe­n.

OCH BARA FYRA minuter senare var det nära för Perisic igen. Kroatien lyckades vinna bollen högt upp på Englands planhalva och bollen gick till Perisic som sköt – men skottet gick i stolpen.

I slutet av den ordinarie tiden var det Kroatien som var det bästa laget. Englands försvarssp­el svajade vid ett par tillfällen vilket Kroatien – främst Perisic och Mario Mandzukic – var nära att utnyttja.

I förlängnin­gen var det sedan England genom John Stones som hade den första heta chansen, men den engelske mittbacken fick se sin nick räddas på mållinjen av den kroatiske högerbacke­n Sime Vrsaljko.

Men Mario Mandzukic kunde på tilläggsti­d i den första förlängnin­gskvarten sedan se Jordan Pickford klara sitt närskott med en vass närparad.

Men det var ändå Juventus-anfallaren som skulle få sista ordet när han, framnickad av Ivan Perisic, utnyttjade ett sovande engelskt försvar och kunde trycka in 2–1 förbi Pickford med bara tio minuter kvar av förlängnin­gen.det var också ställninge­n vid HP:S pressläggn­ing. Läs mer om matchen på hallandspo­sten.se.

?? Bild: DARREN STAPLES ?? KVITTERAT. Ivan Perisic sticker fram vänsterfot­en över(!) Kyle Walkers huvud och trycker in 1–1, vilket skulle förändra matchbilde­n totalt.
Bild: DARREN STAPLES KVITTERAT. Ivan Perisic sticker fram vänsterfot­en över(!) Kyle Walkers huvud och trycker in 1–1, vilket skulle förändra matchbilde­n totalt.