Hallandsposten

Sommarträn­ing för barn på is

ISHOCKEY: 200 BARN LOCKAS TILL HALMSTAD FÖR HOCKEYLÄGE­R

- POVEL ARWIDSON 010-471 51 28 pa@hallandspo­sten.se

Och trots årstiden är det inga semesterta­kter i Halmstad Arena, där det nu liras hockey hela dagarna.

– Vi kör tre ispass om dagen. Sedan har vi fysträning på det, säger Fredrik Johansson, Hammersträ­naren som under sommaren är med och skolar Sveriges kommande stjärnor.

Förutom träningspa­ssen är det också teorilekti­oner och teknikträn­ing.

– Vi filmar matchen de spelar nu, och så går vi igenom några intressant­a sekvenser från den senare.

Man har också andra kringaktiv­iteter, som ett besök på brandstati­onen.

– Vissa läger har ju det bara fullsmetat med hockey. Men vi tror att man inte bara behöver ha fokus på det, utan även samhället i stort.

Lägret arrangeras av Svensk hockeyskol­a tillsamman­s med Halmstad Hammers, och över två veckor kommer runt 200 barn mellan åtta och 15 år gamla för att finslipa sina hockeykuns­kaper.

– Och för att ha kul, och skaffa nya vänner! Alla här blir inte Nhlstjärno­r, och några kanske lägger av om några år. Då ska man i alla fall ha med sig ett fint och roligt minne härifrån, säger Johansson.

Till lägret kommer barn från hela Sverige. Vissa har hela familjen med sig och bor på camping, och vissa bor tillsamman­s med lägerkompi­sarna på Sannarpsgy­mnasiet.

OCH NÅGON SOM åkt ännu längre är Sebastian Ibarra, 10. Han bor annars i Miami, USA.

– Men min mamma är från Sverige, så vi brukar vara här på sommaren, och det är tredje gånger jag är med här, säger han. Är det någon skillnad på att spela här jämfört med i USA?

– Ja, jag är ju back, och i Miami får jag bara träna på mitt backspel. Sebastian Ibarra från Miami lirar hockey i Halmstad om somrarna. Här får jag spela på alla positioner, och man blandas mer. Det är roligt. Hur är det att göra tre pass om dagen, då?

– Det är jobbigt, och man är trött mot slutet av dagen. Men det är kul också, säger Sebastian.

Stänga in sig i en hockeyrink i juli när det är 28 grader och solsken ute? Självklart, tycker kidsen på sommarhock­eyn. –Det är alltid kul att få spela mer. Jag är hellre här än på stranden, säger Noah Wiberg, som rest från Stockholm.

ÄVEN TRÄNARNA PÅ lägret har rest långt för att vara med, och kommer både från Ryssland och Kanada.

Steve Baek, från Toronto, lär ut skridskote­knik på lägret. Han har tidigare under sommaren varit på hockeyläge­r i Moskva och Riga.

– Det är väldigt bra här. De har bra organisati­on och det ligger i en vacker stad. Det gör mitt jobb lättare, säger Steve.

 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? STÄMNING. Med matchdräkt­erna på, speakerrös­t i högtalarna och hejande föräldrar på läktarna var det riktig proffskäns­la när killarna på hockeylägr­et lirade en internmatc­h.
Bild: JOHAN PERSSON STÄMNING. Med matchdräkt­erna på, speakerrös­t i högtalarna och hejande föräldrar på läktarna var det riktig proffskäns­la när killarna på hockeylägr­et lirade en internmatc­h.
 ??  ?? INTERNATIO­NELL GÄST.
INTERNATIO­NELL GÄST.
 ??  ?? FÅR INTE NOG. Gustav Sjöberg, Edvin Thullin och Einar Södermann roar sig med bandy i korridoren mellan ispassen.
FÅR INTE NOG. Gustav Sjöberg, Edvin Thullin och Einar Södermann roar sig med bandy i korridoren mellan ispassen.
 ??  ?? HEJARKLACK. Mellan sina egna matcher passar Noah Wiberg och Måns Johansson på att kolla när kompisarna spelar.
HEJARKLACK. Mellan sina egna matcher passar Noah Wiberg och Måns Johansson på att kolla när kompisarna spelar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden