Hallandsposten

En arg lappskriva­re anklagar ägare av grön gräsmatta i Skummeslöv­sstrand för att orsaka nödslakt av kreatur.

- JOHANNA ULRIKA ORRE juo@hallandspo­sten.se

Häromnatte­n klistrade någon upp en anonym lapp på Per Olov Westmans brevlåda. På lappen anklagas han indirekt för att orsaka nödslakt av djur genom att strunta i bevattning­sförbudet.

Per Olov Westman har inte vattnat sin gräsmatta på Skogsallén i Skummeslöv­sstrand sedan 2002. Han äger inte ens en vattenspri- dare. Ändå är hans gräsmatta relativt grön trots torkan eftersom den ligger i en sänka och skuggas av träd.

– Grundvattn­et är bara en halv meter ner. Regnar det blir det en sjö här, säger Per Olov Westman.

NÅGOT SOM BRUKAR vara en nackdel har just denna sommar vänts till en fördel. Men den gröna gräsmattan har tydligen stuckit någon i ögonen.

I förrgår morse kom en granne och frågade om Per Olov Westman och hans fru Birgitta Westman hade sett att någon hade tejpat fast en lapp på deras brevlåda.

På lappen stod: ”Grundvattn­et tar slut & kreatur nödslaktas. Må din gröna gräsmatta ruttna.”

– Det känns olustigt. Man undrar vad det är för en sjuk typ som skrivit så och om någon kommer att ha kastat ruttna ägg på huset nästa gång vi kommer hem efter att ha varit borta en stund, säger Per Olov Westman.

– VI ÄR RÄDDA om naturen och noga med att spara på vattnet så den här personen är helt ute och cyklar, tillägger Birgitta Westman.

Hon känner sig upprörd över att hon och maken anklagas för något som de inte har gjort. Per Olov Westman håller med.

– Det hade känts bättre om personen hade sagt till oss direkt. Vi sitter ju här ute i trädgården för det mesta och hade kunnat berätta hur det ligger till, säger han och fortsätter:

– Jag undrar om det är fler som fått lappar uppsatta på sina brevlådor eller om det bara är vi.

 ??  ??
 ?? Bild: JOHANNA ULRIKA ORRE ?? OTREVLIGT. ”Grundvattn­et tar slut & kreatur nödslaktas. Må din gröna gräsmatta ruttna.” Så står det på lappen som någon har satt på Per Olov Westmans brevlåda.
Bild: JOHANNA ULRIKA ORRE OTREVLIGT. ”Grundvattn­et tar slut & kreatur nödslaktas. Må din gröna gräsmatta ruttna.” Så står det på lappen som någon har satt på Per Olov Westmans brevlåda.
 ??  ?? VÄXER. Per Olov Westman vattnar inte, ändå är hans gräsmatta ovanligt grön.
VÄXER. Per Olov Westman vattnar inte, ändå är hans gräsmatta ovanligt grön.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden