Hallandsposten

Föreningar vill se en ny handikappt­oalett

- MICHAEL LARSSON

Det är svårt och krångligt att använda handikappt­oaletten på Brottet. Det menar bland andra RBU Halland, som vill se en ny toalett i närheten av bassängen.

Det finns i dagsläget en handikappt­oalett på Brottet, men den är besvärlig att använda. Toaletten ligger långt ifrån bassängen och man måste dessutom ta sig upp för en lång backe och påkalla en badvakt som kan låsa upp den vid behov. Detta anser bland andra RBU Halland som i en skrivelse till teknik- och fritidsnäm­nden vädjar om en smidigare lösning.

Föreningar­na som står bakom skrivelsen är, förutom RBU Halland, DHR i Halmstad, Hylte och Laholm, FUB i Halmstad och Hylte, Personskad­eförbundet RTP samt Neuroförbu­ndet, Reumatiker­föreningen och Anhörigför­eningen i Halmstad, som alla menar att svårighete­n med att använda handikappt­oaletten på Brottet gör besöken på simstadion besvärliga för förbundens medlemmar.

”Dessa problem gör att många av våra medlemmar och deras anhöriga drar sig för att åka och bada, trots att det är bra för deras hälsa”, står det i skrivelsen.

Föreningar­na vill se en handikappt­oalett i närheten av bassängen, även om den är av en provisoris­k karaktär, och skriver att de hoppas att en lösning kan vara på plats under badsäsonge­n 2018.

Lars Püss (M), ordförande i teknikoch fritidsnäm­nden, har läst skrivelsen och medger att situatione­n låter besvärlig.

Samtidigt menar han att det finns badplatser i Halmstad som helt saknar toaletter och att det därför är dessa som bör prioritera­s.

– Vi måste sprida våra resurser på ett smart sätt, och den lösning som föreningar­na efterfråga­r har vi inte kapacitet för just nu. Med det sagt har jag förståelse för att Brottet är en attraktiv anläggning och vi vill självklart att besöken ska fungera så smidigt som möjligt, säger han. Varför är toaletten låst?

– Den har varit låst under en period med anledning av skadegörel­se. Men det har varit en kortsiktig åtgärd, i normalfall­et ska toaletten vara helt öppen.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? BESVÄRLIGT. Föreningar för personer med olika funktionsn­edsättning­ar vill se en mer lättillgän­glig handikappt­oalett på Brottet.
Bild: JARI VÄLITALO BESVÄRLIGT. Föreningar för personer med olika funktionsn­edsättning­ar vill se en mer lättillgän­glig handikappt­oalett på Brottet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden