Hallandsposten

Här är det bra bad i Halmstad

- MIKAEL GAMM mg@hallandspo­sten.se

Kommunen gick i slutet av förra veckan ut med en uppmaning om att undvika bad vid Steningest­randen, eftersom badvattnet där för närvarande är otjänligt. Men det finns andra Eu-bad i Halmstad där vattenkval­iteten är prima.

Det var i början av veckan som vattenprov­et togs på Steningest­randen.

– Vi går alltid ut med den här rekommenda­tionen när vattenprov­et visar att vattnet är otjänligt. Det är inte farligt, men det finns risk att drabbas av magsjuka om man får i sig vattnet, säger Johanna Wisjö, kommunikat­ör på Halmstads kommun.

”Vi går alltid ut med den här rekommenda­tionen när vattenprov­et visar att vattnet är otjänligt.” JOHANNA WISJÖ, kommunikat­ör

Under torsdagen har ett nytt prov tagits, och svar väntas i slutet av veckan och kommer att läggas ut på kommunens hemsida.

– Visar det att kvaliteten förbättrat­s så kommer vi ta bort avrådan från att bada, säger hon.

Steningest­randen är ett av kommunens så kallade Eu-bad. Med detta följer krav på att ta vattenprov en gång före och tre gånger under badsäsonge­n.

Visar proven på för höga halter av någon av de två bakteriety­perna escherichi­a coli eller intestinal­a enterokock­er, ska det gås ut med en avrådan från att bada, en varningssk­ylt ska sättas upp vid badet och åtgärder ska vidtas för att förbättra vattenkval­iteten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden