Hallandsposten

Diggiloogä­nget bjöd på sommaridyl­lisk helkväll

- JENNIFER LAST

Det var dags för den 16:e upplagan av schlagertu­rnén Diggiloo. Ola Salo, Charlotte Perrelli, Mariette och Tommy Nilsson var några av artisterna som intog Örjans vall på lördagskvä­llen.

När klockan slog 17 på lördagen strömmade folk in på Örjans vall. Med 4 439 biljetter sålda, exklusive alla barn, väntades en riktig folkfest. Himlen var inte helt oskyldigt blå, men solens strålar värmde tillräckli­gt och det nalkades en idyllisk kväll i sommarens tecken.

– Det är helt perfekt. Vi kan inte klaga, säger Margareta Wiklander från Göteborg.

NÄR VM BEFANN sig i sitt absoluta slutskede, befinner sig Diggiloo precis i startgrope­n. De gjorde sitt sjätte turnéstopp av 22 i Halmstad.

Kanske går det inte att jämföra ett världsmäst­erskap i fotboll med en schlagertu­rné, men så här en lördagskvä­ll mitt under semesterns högsäsong var känslan ändå snarlik. Byt ut storbilds skärmarna mot en scen och våra blågula gubbar mot en artistelit. En sommarkväl­l på västkusten är vad den alltid är, sådär smått paradisisk.

– Det är alltid så trevligt här och vi brukar få det i julklapp av barnen. Det är sjunde året vi går på detta, säger Carina och Tommy Andersson.

ÅLDERSSPAN­NET ÄR BRETT. Det här är inte en kväll man i ett mycket senare skede berättar om för barnbarnen, för barnbarnen är på plats och skapar sina egna minnen. Familjerna Aho, Göransson, Hedin och Hulander hade tagit sig hit med näst intill hela släktträde­t.

– Vi var här förra året och det var så bra, så nu drog vi med några fler i släkten. Det är så bra att barnen kan vara med, säger mamma Hedin.

De små höll med. De tyckte absolut att det skulle bli kul att spendera kvällen på Örjans vall och kom tillsamman­s överens om att det roligaste var att få hoppa i hoppborgar­na.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? FÖRSTA KONSERTEN. Lina, Niclas och ettåriga Signe laddade upp med Italienins­pirerad picknick. Diggiloo var dessutom Signes första konsertupp­levelse.
Bild: LINA SALOMONSSO­N FÖRSTA KONSERTEN. Lina, Niclas och ettåriga Signe laddade upp med Italienins­pirerad picknick. Diggiloo var dessutom Signes första konsertupp­levelse.
 ??  ?? FAMILJEBES­ÖK. Margareta Wikander har åkt från Göteborg för att hälsa på sonen och hans familj. Klart hon måste ta lite bilder för att föreviga denna kväll.
FAMILJEBES­ÖK. Margareta Wikander har åkt från Göteborg för att hälsa på sonen och hans familj. Klart hon måste ta lite bilder för att föreviga denna kväll.
 ??  ?? SLÄKTEN ÄR BÄST. Släkten med fyra efternamn bestämde sig för att se Diggiloo även i år.
SLÄKTEN ÄR BÄST. Släkten med fyra efternamn bestämde sig för att se Diggiloo även i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden