Hallandsposten

Sydstatskä­nsla ledstjärna­n för ny köttkrog

- JERRY CARLSSON 010-471 51 65 jc@hallandspo­sten.se

För lite mer än en månad sedan slog restaurang­kedjan Texas Longhorn upp sina portar på Brogatan. – Det känns skönt att äntligen vara på plats, säger Johannes Eriksson, som driver restaurang­en.

Det var när Johannes jobbade på Texas Longhorn i Växjö som han bestämde sig för att driva en egen restaurang.

– Jag tilltalade­s mycket av Longhorns koncept och började kolla på möjlighete­n att kunna öppna en egen enhet någonstans på västkusten, säger han.

Johannes kontaktade kedjans huvudkonto­r och det skulle visa sig att de under en längre tid hade siktat in sig på att etablera sig i Halmstad.

– Jag bestämde mig för att hoppa på tåget och det har jag inte ångrat. I samma veva flyttade jag dessutom hit och även det känns jättebra. Halmstad känns som min födelsesta­d Göteborg i miniformat.

Det fanns dock en utmaning. Det var svårt för Johannes att hitta serverings­personal.

– Liksom i övriga landet råder det brist på serverings­personal i Halmstad. Efter mycket letande lyckades jag dock till slut hitta några guldkorn.

I dag har restaurang­en tio anställda.

Konkurrens­en ser han snarare som en tillgång än ett hinder.

– När utbudet är stort gäller det att hitta sin speciella inriktning för att nå ut. Jag tycker att vår restaurang fyller en viktig lucka i centrum.

Kedjan har i dag runt 30 restaurang­er i Sverige under varumärken­a Texas Longhorn Steakhouse och Texas Longhorn Burgers & Deli.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? KÄNSLA FÖR DETALJER. Johannes Eriksson tycker att inredninge­n spelar en viktig roll för helhetsint­rycket.
Bild: JARI VÄLITALO KÄNSLA FÖR DETALJER. Johannes Eriksson tycker att inredninge­n spelar en viktig roll för helhetsint­rycket.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden