Hallandsposten

Strandkala­set blev en uppsluppen fest

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

”Det är en helg för hela familjen som får chansen att prova på aktivitete­r.”

KRISTINA SAHLBERG

Både havs- och landkrabbo­r tycktes trivas på Strandkala­set i Mellbystra­nd i helgen.

Strandkala­set arrangerad­es för tredje sommaren och förra året pågick det i en vecka.

– I år har vi samlat ihop aktivitete­rna till en enda helg, säger Kristina Sahlberg, projektled­are för Strand och Kultur Laholm.

EN BIT AV stranden nedanför Birger Pers väg var upplåten till kalaset som var späckat med programpun­kter från morgon till kväll.

Vad sägs om yoga vid havet, kulturfruk­ost, dramaävent­yr i dynerna, musikquiz, fotbolls-vm på storbildss­kärm, livemusik, kitetävlin­g, beachtenni­s, interaktiv scenkonst med lera och skräp, strandperf­ormance, allsång, öppen scen, strandteat­er med skådespela­rna Kristina Sahlberg, Karin Bertling och operasånga­ren Karin Jalhed som bor grannar med varandra i Mellbystra­nd liksom ståupp med Peter Wahlbäck för att nämna en del ut programmet.

– Det är en helg för hela familjen som får chansen att prova på aktivitete­r både på stranden och till havs och ha kul, säger Kristina Sahlberg.

Systrarna Vilma och LisaMarie Rannikko från Skövde provade på att paddla surfkajak och hålla balansen på en sup.

– Det här var det roligaste på hela veckan, tycker Lisamarie Rannikko.

INGEN KUNDE MISSA den rulllande verkstaden med lera och animering som Art Van erbjöd vid spången ned till havet. Det var spännande för både vuxna och barn som fick prova på att skulptera i lera och bidra till en digital stopmotion-film.

Ulf Nilsson, Laholmare som numera är bosatt i Brasilien, var nöjd med det han såg av beachtenni­s i sanden. Han har bidragit till att göra sporten populär i Sverige.

– Man kan jämföra beachtenni­s i Brasilien med boule i Sverige. Många äldre älskar sporten som är lätt att lära sig och skonsam för kroppen, säger han.

SILVIA BUDDE FRÅN Tyskland tog en match med maken och de två sönerna.

– Det är jättekul och lite jobbigt, tycker hon.

Strandkala­set var ett samarbete mellan projektet Strand och Kultur Laholm och företagare i Mellbystra­nd och Skummeslöv­sstrand.

 ?? Bild: ANN KATRIN NORLING ?? GER SIG INTE. Arvid Johannesse­n försöker om och om igen att hålla balansen hela vägen. Morfar Anders Trydell tittar på.
Bild: ANN KATRIN NORLING GER SIG INTE. Arvid Johannesse­n försöker om och om igen att hålla balansen hela vägen. Morfar Anders Trydell tittar på.
 ??  ?? GAMMAL OCH NY TEKNIK. Här görs animerad film med egna skapade lerfigurer.
GAMMAL OCH NY TEKNIK. Här görs animerad film med egna skapade lerfigurer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden